/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin ensimmäinen viikonloppu on sujunut hienosti. Salit ovat täyttyneet, tekniikka toiminut ja mahtavia elokuvantekijävieraita saapunut Helsinkiin piristämään sateista viikonloppua.

Ensimmäiselle festarisunnuntaille onkin luvassa useita näytöksiä, joissa on paikalla kiinnostavia tekijävieraita. Andorrassa nähdään klo 16.15 tanskalaisohjaaja Simon Stahon hormonihöyryinen teinimusikaali LOVE IS IN THE AIR. Staho saapui Suomeen eilen ja on paikalla näytöksessä. Homofobialle räkättävä menestyskomedia THE PARADE esitetään Maxim 1:ssä klo 18.30, ja paikalla on serbialainen näyttelijä Goran Jevtic. Klo 18.45 voi Kino Engelissä kokea aivan erilaista tunnelmaa, kun apokalyptinen saksalaistrilleri HELL pyörähtää valkokankaalle. Yleisön kysymyksiin on vastaaamassa ohjaaja Tim Fehlbaum. Tere Eesti! -teeman elokuva THE NEW WORLD alkaa 18.45 Dubrovnikissa, ja elokuvan tuottaja, R&A-yleisölle jo tutuksi tullut Jaak Kilmi on paikalla.

Ilta tummenee burleskiin
Myös klo 21 nähdään useita R&A-vieraiden elokuvia. VEGETARIAN CANNIBAL -elokuvassa kusipää-gynekologia esittävä Rene Bitorajac on paikalla elokuvan näytöksessä Maxim 2:ssa. Kroatian suosituimpiin näyttelijöihin kuuluva Bitorajac on nähty esimerkiksi Suomessakin levityksessä olleessa elokuvassa EI KENENKÄÄN MAA.  Kinopalatsissa klo 21 nähdään venäläisen Mikhail Brashinskyn ohjaama zombieleffa SHOPPING TOUR. Paikalla on Brashinskyn lisäksi elokuvan tuottaja Gennady Mirgorodsky.

Andorrassa ja Dubrovnikissa vietetään burleski-iltaa. Klo 21 nähdään 68-vuotiaasta burleskitähdestä Angel Walkerista kertova SATAN’S ANGEL: QUEEN OF THE FIRE TASSELS. Ohjaaja Josh Dragotta on paikalla niin elokuvan näytöksessä kuin Lavantäydeltä burleskia -klubilla Dubrovnikissa. Klubille on vapaa pääsy.

Koko vieraslista löytyy Vieraat-sivulta. Muista myös jälkimmäisen viikonlopun lisänäytökset.

Mukavaa elokuvasunnuntaita!

Kuva elokuvasta Love is in the Air