/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin juhlavuosi alkaa tänään torstaina 20.9. Festivaalin käynnistää Benh Zeitlinin kehuttu elokuva BEASTS OF THE SOUTHERN WILD. Loppuunvaratussa avajaisnäytöksessä on vieraana elokuvan tuottaja Dan Janvey, joka vastaa yleisön kysymyksiin. Festivaalille varmistui viime hetkellä myös uusi tärkeä vieras.

LUIHIN JA YTIMIIN -päätöselokuvan palkittu ohjaaja ja käsikirjoittaja Jacques Audiard saapuu Helsinkiin tapahtuman jälkimmäisenä viikonloppuna ja on paikalla koko festivaalin päättävässä gaalanäytöksessä Bio Rexissä 30.9. Vieraslista löytyy kokonaisuudessaan sivuston Vieraat-osiosta.

Lunastamattomia lippuja on vapautunut myyntiin moniin näytöksiin. Lippuja on saatavilla muun muassa avajaisnäytökseen, päätösnäytökseen, Killer Joe -elokuvan R&A-gaalanäytökseen ja Suomen Marsalkan ensi-iltaan. Lippuja voi tiedustella verkkokaupasta ja Lasipalatsin Bio Rexin lippuluukulta. Kinopalatsin ja Maximin näytösten liput saa Finnkinon teattereista kautta maan.

Avajaisviikonloppuna järjestetään elokuvanäytösten lisäksi paljon oheisohjelmaa
Yhteistyössä Etnosoin kanssa järjestettävällä festivaaliklubilla Dubrovnikissa perjantaina 21.9. lavalle nousee suomibhangran edustaja Shava. Bändi soittaa uuden vuosituhannen globaalia kansanmusiikkia, jonka juuret ovat kotiseudulla Itä-Helsingissä mutta latva syleilee koko maailmaa. Lisätietoa sivuston Tapahtumat-osiosta.

Lauantaina 22.9. klo 14 Kalle Kinnunen haastattelee THIS AIN’T CALIFORNIA -elokuvan tuottaja Ronald Vietzia Elisa Studiossa. Arkisto- ja skeittivideomateriaalista, animaatioista sekä tuoreista muisteluista koottu sähäkkä THIS AIN’T CALIFORNIA pureutuu skeittaukseen ja hauskanpitoa kaivanneeseen nuorisokulttuuriin 80-luvun DDR:ssä. Lisätietoa sivuston Tapahtumat-osiosta.

Future Shorts –lyhytelokuvatapahtuma valloittaa Dubrovnikin lauantaina 22.9. klo 21.15 lähtien poikkitaiteellisella klubikonseptillaan, jossa perinteinen klubi ja lyhytelokuvanäytökset yhdistyvät yhdeksi tapahtumaksi. Lisätietoa löytyy sivuston Tapahtumat-osiosta.