/ Uutiset

Huomenna alkavalla Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla on ilo ja kunnia kertoa, että LUIHIN JA YTIMIIN -päätöselokuvan palkittu ohjaaja ja käsikirjoittaja Jacques Audiard saapuu Helsinkiin tapahtuman jälkimmäisenä viikonloppuna. Audiard on paikalla koko festivaalin päättävässä gaalanäytöksessä Bio Rexissä 30.9. klo 18.30.

R&A on seurannut Audiardin uraa aina 1990-luvulta saakka, jolloin festivaalilla nähtiin SEE HOW THEY FALL (1994) ja MINÄ, SOTASANKARI (1996). Vuonna 2003 ohjelmistossa oli READ MY LIPS  ja vuonna 2005 KUN SYDÄN LAKKAA LYÖMÄSTÄ, joka palkittiin lukuisilla César- ja BAFTA-palkinnoilla. Rajulla PROFEETTA-vankilaelokuvallaan ranskalaistaituri voitti muun muassa Cannesin Grand Prix’n vuonna 2009.

Audiard on tullut elokuvantekijänä tunnetuksi elämän ja ihmisten synkemmän puolen tulkitsijana. Uusi elokuva LUIHIN JA YTIMIIN kertoo epätavallisesta romanssista upean Marion Cotillardin esittämän valaskouluttajan ja Matthias Schoenaertsin (mm. BULLHEAD, R&A 2011) näyttelemän rujon miehen välillä. Cannesissa ensi-iltansa saanut elokuva on kesän ajan juhlinut Pariisin kriitikkolistojen kärjessä.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin avaa huomenna torstaina 20.9. Benh Zeitlinin elokuva BEASTS OF THE SOUTHERN WILD. Loppuunvaratussa avajaisnäytöksessä on vieraana elokuvan tuottaja Dan Janvey, joka vastaa yleisön kysymyksiin.

Muita ensimmäisten festivaalipäivien vieraita ovat muun muassa kohutun CLIP-elokuvan ohjaaja Maja Milos, EITHER WAY -elokuvan islantilainen ohjaaja Hafsteinn Sigurðsson, THIS AIN’T CALIFORNIA -skeittielokuvan tuottaja Ronald Vietz ja THE PARADE -komedian serbialainen näyttelijä Goran Jevtic. Koko vieraslista löytyy sivuston Vieraat-osiosta.

Kaikki R&A-näytöksiin varatut liput tulee lunastaa keskiviikkona 19.9. Lunastamattomat liput vapautuvat myyntiin torstaina 20.9. Myös avajaisnäytöksen lippuja voi vielä kysyä Bio Rexin lippuluukulta hieman ennen näytöksen alkua. Suurimpaan osaan näytöksiä on vielä lippuja jäljellä.

Kuva elokuvasta Luihin ja ytimiin