/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla nähtävä VEGETARIAN CANNIBAL on valittu Kroatian vieraskielisen Oscar-palkinnon ehdokkaaksi. Kotimaansa tunnetuimpiin ohjaajiin kuuluvan Branko Schmidtin ohjaama elokuva kertoo Rene Bitorajacin esittämästä gynekologista, joka tekee laittomia abortteja zagrebilaisella hedelmällisyysklinikalla. VEGETARIAN CANNIBAL voitti muun muassa parhaan ohjauksen ja parhaan miespääosan palkinnot Kroatian Pula-festivaalilla. Bitorajac vierailee R&A-festivaalilla 22.–25.9.

Espanjalaisen Alberto Rodriguezin ohjaama UNIT 7 on valittu yhdeksi kolmesta Espanjan ehdokkaasta vieraskielisen Oscarin sarjaan, ja kuuluu niin ikään R&A:n ohjemistoon. UNIT 7 seuraa huumepoliisin erikoisryhmää, jonka tehtävänä on siivota Sevillan kadut kaupungissa järjestettävän maailmannäyttelyn avajaisiin mennessä. UNIT 7 sai kansainvälisen ensi-iltansa Tribecan elokuvajuhlilla New Yorkissa keväällä 2012.

French Touch Selection -teemassa nähtävä KOSKEMATTOMAT on puolestaan Ranskan ehdokas Oscar-kisaan. Eric Toledanon ja Olivier Nakachen ohjaama ja käsikirjoittama elokuva kertoo elämää nähneestä Drissistä, joka ajautuu sattumalta neliraajahalvaantuneen, varakkaan aristokraatin Philippen kotihoitajaksi. Pakittu KOSKEMATTOMAT on noussut hurjaan suosioon Ranskassa.

Kuva elokuvasta Vegetarian Cannibal.