/ Uutiset

R&A:n juhlavuoden lipunmyynti alkoi 13.9. klo 10 verkkokaupoissa, Bio Rexissä ja Finnkinon teattereissa. Asiakkaiden valtava määrä aiheutti ensimmäisen tunnin aikana verkkomyynnin hidastumista niin R&A:n omilla kuin Finnkinonkin verkkosivuilla. R&A-ministeriö pahoittelee hidastumisesta aiheutuneita ongelmia. Nyt sivustot kuitenkin toimivat ja lippuja on vielä runsaasti jäljellä lähes kaikkiin elokuviin, sillä näytösten määrää on lisätty.

Avajaiselokuva Beasts of the Southern Wild varattiin nopeasti loppuun sekä lippuluukun että verkkokaupan kiintiöstä. Suosituimpien elokuvien joukossa olivat myös ruotsalaisen Levan Akinin Certain People, David Koeppin ohjaama ja Joseph Gordon-Levittin tähdittämä Premium Rush, Goro Miyazakin animaatio Kukkulan tyttö, sataman poika, juhlagaalan elokuva Killer Joe, Leos Caraxin Holy Motors, French Touch Selection -teeman Koskemattomat, kohuttu Suomen Marsalkka sekä Whit Stillmanin indie-komedia Damsels in Distress. Myös juhlavuoden kunniaksi lanseeratut elokuvaillalliset keräsivät suosiota.

Dokumenttipuolelta erityisen suosittuja olivat Errol Morrisin Tabloid, Alison Klaymanin Ai Weiwei: Never Sorry, Michael Glawoggerin Whores’ Glory sekä Werner Herzogin kuolemantuomiota pohtiva Into the Abyss.

Aasialaisohjelmiston kysytyimmät olivat odotetusti Takashi Miiken Ace Attorney ja Tsui Harkin eeppinen 3D-elokuva Flying Swords of Dragon Gate. Pohjoismaisista elokuvista suosituin oli Nikolaj Arcelin ohjaus A Royal Affair, jonka pääosan näyttelee Mads Mikkelsen. Myös serbialaiset elokuvat Clip ja The Parade olivat kysyttyjä.

Kuva Bio Rexin lippujonosta 13.9. klo 9.30.
Kuva: Pirita Särmä