/ Uutiset

R&A ohjemiston Skandivaltit-teemassa nähtävä mediataiteilija Eija-Liisa Ahtilan elokuva Marian ilmestys (The Annunciation) esitetään New Yorkin modernin taiteen museossa MoMA:ssa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin aikana. Elokuva pohjautuu Luukkaan evankeliumin kertomukseen ja Marian ilmestys -maalauksiin ja koostuu dokumentaarisesta kuvaustapahtumaa taltioivasta materiaalista sekä varsinaisesta kuvatusta ilmestystapahtumasta. Marian ilmestyksen näyttelee ryhmä amatöörejä ja kaksi ammattinäyttelijää.

Ahtilan elokuva esitetään MoMA:ssa osana Oberhausen lyhytelokuvafestivaalin Provoking Reality -hanketta, joka järjestetään Oberhausen manifestin 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Joukko nuoria saksalaisia elokuvantekijöitä allekirjoitti Oberhausen manifestin festivaalilla vuonna 1962, jossa luvattiin luoda uusi, vapaampi saksalaisen elokuvan muoto.

Marian ilmestys voitti Arte Prize for European Short Film -palkinnon Oberhausen lyhytelokuvafestivaalilla 2012. Elokuva esitetään MoMA:ssa 29.9. klo 19.