/ Uutiset

Viime vuonna R&A:n lyhytelokuvasarjassa esitetty Dr. Professor’s Thesis of Evil on valittu ainoana pohjoismaalaisena elokuvana Los Angelesissa järjestättävälle LA Shorts Fest -lyhytelokuvafestivaalille. ”On mahtavaa ja suuri kunnia, että meidän leffa hyväksyttiin festivaalille ja vieläpä ainoana koko Pohjoismaista. LA Shorts Fest on todella iso juttu lyhärimaailmassa”, iloitsee elokuvan ohjaaja Jukka Vidgren. ”Elokuvamme esitetään festivaalin avajaisnäytöksessä kovassa seurassa, joten se on mitä parhain startti kansainväliselle levityksellemme”.

LA Shorts Fest on maailman suurimpia lyhytelokuvafestivaaleja ja merkittävin Yhdysvaltain elokuva-akatemian tunnustama lyhytelokuvafestivaali. Festivaalin voittajaelokuvat ovat oikeutettuja Oscar-ehdokkuuteen. Jopa 12 festivaalilla esitettyä lyhytelokuvaa on saanut Oscar-palkinnon ja 41 Oscar-ehdokkuuden. LA Shorts Fest järjestetään 16. kerran 6.–13.9.2012.

Oululaisen Mutant Koala Picturesin tuottama satiirinen elokuva kertoo Dr. Professorista, maailman juhlituimmasta superpahiksesta, joka on menettänyt intohimonsa pahuuksien tekemiseen. Dr. Professor saa huomata jääneensä mediasirkuksen ja idolistatuksensa vangiksi, joten hänen tulisi ottaa kohtalonsa takaisin omiin käsiinsä. Dr. Professoria esittävät Pentti Korhonen (kasvot) ja Brad Cartner (ääni). Elokuvantekijöiden kehittämä Motion novel -tekniikka yhdistää valokuvaa, 3D-tietokonegrafiikkaa ja animaatiota muodostaen eräänlaisen liikkuvan sarjakuvan.

Dr. Professor’s Thesis of Evil on ensimmäinen Suomen Elokuvasäätiön tukema elokuva, jonka päälevityskanava on internet ja mobiililaitteet. Elokuvan kansainvälinen levitys alkoi 27.8.2012 iTunes Storessa lyhytelokuvalevittäjä Shorts Internationalin toimesta. Elokuvan voi katsoa myös Suomessa.

Dr Professor’s Thesis of Evil -elokuvan kotisivut