/ Uutiset

Norjalaiskriitikoista koostuva raati palkitsi Benh Zeitlinin ohjaaman R&A-avajaiselokuvan Beasts of the Southern Wild 23.8. päättyneellä Haugesundin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla. Ken Loachin uutuus Enkeleiden siivu puolestaan voitti Ray of Sunshine -palkinnon. Muita palkittuja olivat Dag Johan Haugerudin elokuva I Belong, Joachim Rønningin ja Espen Sandbergin Kon-Tiki sekä Michael Haneken Amour.

Haugesundin avajaispäivänä jaettiin myös Amanda-palkinnot vuoden parhaille norjalaisille elokuville. Parhaana elokuvana palkittiin viime vuoden R&A-hitti, Jannicke Systad Jacobsenin ohjaama Turn Me On, Goddammit. Parhaana ohjaajana palkittiin Joachim Trier elokuvastaan Oslo, August 31, joka niin ikään oli vuoden 2011 R&A-ohjelmistossa. Viime vuoden festivaalilla Suomen-ensi-iltansa saanut, Morten Tyldumin ohjaama Headhunters voitti People’s Amanda -yleisöpalkinnon.

Tämän vuoden festivaalille varmistuneen, Arild Andresenin ohjaaman The Orheim Company -elokuvan näyttelijät vakuuttivat Amanda-tuomariston. Parhaan näyttelijän palkinnon vei Kristoffer Joner ja parhaan sivuosanäyttelijättären palkinnon Cecilie A. Mosli samasta elokuvasta. The Orheim Company on elokuva teini-ikäisestä Jarlesta, joka isänsä kuoleman jälkeen joutuu kohtaamaan perheväkivallan sävyttämän lapsuutensa 1980-luvun Stavangerissa.

Kuvat elokuvista Beasts of the Southern Wild, Enkeleiden siivu ja The Orheim Company