/ Uutiset

Fantasia-elokuvafestivaalilla Montrealissa palkittiin useita R&A-ohjelmistoon varmistuneita elokuvia. Tuomaristo myönsi parhaan näyttelijättären palkinnon Beast-elokuvan Marijana Jankovicille. Tanskalaisen Christoffer Boen ohjaus on hyytävä psykologinen trilleri uskottomuudesta, vihasta ja vallasta.

Koulukiusaamista ja väkivaltaa kuvaavan armottoman The King of Pigs -elokuvan ohjaaja Yeon Sang-ho sai erityismaininnan elokuvansa vahvasta sanomasta. The King of Pigs voitti myös Satoshi Kon -palkinnon, joka myönnetään erityisestä saavutuksesta animaatioelokuvassa. Elokuvan tarinaa kuvailtiin ”koskettavaksi ja shokeeraavaksi”.

Useilla festivaaleilla palkittu A Letter to Momo puolestaan voitti animaatioelokuvan yleisöpalkinnon. Japanilaisen Hiroyuki Okiuran animaatio kertoo 11-vuotiaasta Momosta, joka muuttaa äitinsä kanssa kummalliselle saarelle. Momo yrittää saada selvyyttä saaren oudoista tapahtumista. Fantasia-festivaalin Nicolas Archambault kuvaili elokuvaa yhtenä viime aikojen merkittävimmistä animaatioista, ja yhtenä tämän vuoden parhaista elokuvista.

Fantasia-festivaali on Pohjois-Amerikan suurin genre-elokuvafestivaali. Fantasia järjestetään ensi vuonna 18.7.­–6.8.2013.

Kuvat: The King of Pigs, A Letter to Momo, Beast