/ Uutiset

R&A on saanut Art Goes Kapakka -festivaalin Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinnon. Palkinto myönnettiin torstaina 16.8. kolmelle Helsinkiä hauskemmaksi tehneelle toimijalle. R&A:n lisäksi palkinnon saivat jalankulun ja pyöräilyn väylä Baana sekä Tavastia-klubi.

Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on riemastuttanut ja vilkastuttanut Helsingin kaupunki- ja kulttuurielämää.

Perustelut R&A:n kohdalla olivat seuraavat:
”Elokuva on olemassaolonsa ajan ollut olennainen osa Helsinkiä. Lukuisat elokuvateatterit ympäri kaupunkia ovat koonneet helsinkiläiset yhteen nauttimaan näkymistä, tarinoista ja taiasta, niin kotimaisesta kuin kansainvälisestäkin. Helsingissä on ollut mahdollista nähdä ne elokuvat, joista koko maailma puhuu, olivat ne suurempia hittejä tai muuten olennaisia kertomuksia maailman menosta ja ihmisten olosta.

Katsomisen paikat ovat teknologian myötä moninaistuneet ja perinteiseen teatterilevitykseen pääsee harvempi merkittävä elokuva.

Ollakseen osa tämän päivän ja tulevaisuuden elokuvamaailmaa, on olennaista, että Helsingissä on kansainvälisesti arvostettu huipputasoinen elokuvafestivaali. Tänä vuonna 25 vuotta täyttävä Rakkautta & Anarkiaa on yleisön rakastama, laadukkaaseen ja monipuoliseen ohjelmakokonaisuuteen nojaava sekä vuosittain ylpeästi elokuvataiteen puolesta esiin astuva toimija. Laadukas elokuva tekee Helsingistä hauskemman.”

Palkinnon vastaanotti festivaalijohtaja Pekka Lanerva. R&A:n henkilökunta kiittää kunniasta ja onnittelee muita voittajia!

 

R&A on ehdolla myös Best of Helsinki -palkinnon sajaaksi Paras tapahtuma -sarjassa. Äänestys on käynnissä lokakuun loppuun saakka.