/ Uutiset

Mohamed El Aboudin ohjaama dokumenttielokuva Häätanssi on voittanut Premio Zonta Club Locarno -palkinnon lauantaina 11.8. päättyneillä Locarnon elokuvajuhlilla. Palkinto myönnetään elokuvalle, jolla on ‘ainutlaatuinen yhteiskunnallinen sitoumus’.

Illume Oy:n, Road Movies ja Piraya Film -yhtiöiden tuottama Häätanssi kertoo marokkolaisen Hindin tarinan. Hind raiskattiin teini-ikäisenä, minkä seurauksena hän joutui perheensä hylkäämäksi. Paperittomana hän elää yhteiskunnan rakenteiden ulkopuolella halveksittuna häätanssijana, mutta hän ei suostu luopumaan unelmastaan äitiydestä ja rakkaudesta.

Marokkolaissyntyisen, Espoossa asuvan El Aboudin elokuva nähdään R&A:ssa syyskuussa, ja kotimaiseen teatterilevitykseen se tulee vuoden 2013 alussa. Häätanssi kilpailee myös parhaan pohjoismaisen dokumenttielokuvan palkinnosta Nordisk Panorama -festivaalilla.

Häätanssin kotisivut