/ Uutiset

Helsingin Juhlaviikot järjestää elokuussa yhdessä R&A:n, Espoo Cinén sekä KAVA:n kanssa kolme leffapiknikiä Musiikkitalon Kansalaisaukiolla. R&A-näytöksessä lauantaina 18.8. klo 21.30 nähdään sanomaltaan vahva ja visuaalisesti upea animaatio Prinsessa Mononoke, joka on tärkeä aarre festivaalivuosien varrelta.

Rakkautta & Anarkiaa juhlii tänä vuonna 25-vuotista taivaltaan. Siksi Leffapiknik-elokuvaksi valittiin animaattoriguru ja R&A-kestosuosikki Hayao Miyazakin kansainvälinen läpimurto, jonka esitys vuoden 2001 festivaalilla oli monille mieleenpainuva kokemus. Prinsessa Mononoke on Miyazakin elokuvista teemoiltaan ja juoneltaan syvällisin ja rikkain, kuviltaan villein, yhtä aikaa lyyrinen ja väkivaltainen.

Japanin keskiajalle sijoittuvaa tarinaa kuljettaa prinssi Ashitaka, joka haavoittuu kuolettavasti surmatessaan kirouksen riivaaman, villisian hahmon ottaneen eläinjumalan. Hänen kohtalonsa on matkata kauas itään, etsimään kirouksen lähdettä ja parannusta. Matkallaan hän kohtaa susien kasvattaman Prinsessa Mononoken ja kietoutuu kohtalokkaasti susikansan, luontoa tuhoavien ihmisten ja metsän jumalten taisteluun. Unenomainen kerronta ja paikoin painajaismaiset näyt tiivistävät Miyazakin ekologisen sanoman.

Espoo Ciné esittää sunnuntaina 19.8.Veit Helmerin maailman vanhimpaan avaruuskeskukseen sijoittuvan hilpeän rakkauselokuvan Baikonur.

KAVA esittää maanantaina 20.8. Aki Kaurismäen kulttielokuvan Calamari Union vuodelta 1985.

Viltti ja piknik-kori mukaan, tervetuloa!

Huom! Sunnuntaina 19.8. alkaa myös ilmainen, design-kriittinen R&A-ennakkonäytösten sarja WDC-Paviljongissa.