/ Uutiset

Rakkautta & Anarkiaa esittelee ennakkoon 25. juhlavuotensa ohjelmistoa näyttämällä kaupunkitilaa, arkkitehtuuria ja designia ruotivia elokuvia WDC-paviljongissa Helsingissä elo–syyskuussa.

Viitenä festivaalia edeltävänä sunnuntaina esitettävä dokumenttielokuvien sarja osallistuu tarpeelliseen keskusteluun julkisesta tilasta ja sen käytöstä. Kiitetyt elokuvat nostavat esiin tuoreita ajatuksia siitä, millaisia tulevaisuuden kaupunkien tulisi olla ja näyttävät synkeitä kuvia nykyisestä suunnastamme.

R&A-ennakkonäytöksiin on vapaa pääsy. Designpääkaupungin Paviljonki sijaitsee Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon välissä Helsingissä.

A Monument to Please Everyone
su19.8.2012 klo 19.00
kesto: 87 min, kieli: viro, tekstitys: englanti
Kristina Normanin esikoiselokuva pureutuu Viron itsenäisyyssodan muistomerkin pystyttämiseen Tallinnassa vuonna 2009. Muistomerkkisuunnittelun backstagella käydään absurdia, jopa tragikoomista keskustelua, jossa nationalismi nostaa päätään  – ja jossa suunnittelijoiden on mahdotonta miellyttää kaikkia.
A Monument to Please Everyone -traileri

Work Hard, Play Hard
su 26.8.2012 klo 19.00
kesto: 88 min, kieli: saksa, tekstitys: englanti
Carmen Losmannin palkittu elokuva pohtii älykkäästi työtä, tulevaisuuden työtiloja ja sitä, miten pelkän tuottavuuden kautta määriteltävistä työntekijöistä pyritään saamaan mahdollisimman paljon irti. Work Hard, Play Hard patistaa pohtimaan omia tavoitteita työssä ja sen ulkopuolella.
Work Hard, Play Hard – traileri

Urbanized
su 2.9.2012 klo 19.00
kesto: 85 min, kieli: englanti
Gary Hustwitin (Helvetica R&A 2008, Objectified 2009 ) design-trilogian kolmas osa kysyy, kuka kaupunkimme suunnittelee, kenen luvalla ja miten? Hustwit näyttää kymmenien urbaanien projektien kautta, miten kaupunkisuunnittelu, arkkitehtuuri ja design kannustavat – tai pakottavat – toimimaan tietyillä tavoilla. Urbanized sisältää ajankohtaista puhetta esimerkiksi pyöräilykulttuurin kehittämisestä.
Urbanized-traileri

About Face: The Supermodels, Then and Now
su 9.9.2012 klo 19.00
kesto: 72 min, kieli: englanti
Kauneusihanteitamme muokanneissa muotikuvissa esiintyneet mallit käyvät läpi ulkonäön, muodin ja bisneksen suhteita. Valokuvaaja-ohjaaja Timothy Greenfield-Sanders kurkistaa HBO-dokkarissaan aina 40-luvulle asti ja piirtää kuvan järjenvastaisesta pakkomielteestämme ikuiseen nuoruuteen.
About Face -traileri

Pablo
su 16.9.2012 klo klo 19.00
kesto: 93 min, kieli: englanti
Graafikkomestari Pablo Ferron kädenjälki näkyy lukuisien legendaaristen Hollywood-elokuvien alkuteksteissä ja trailereissa Kubrickin Tohtori Outolemmestä lähtien. Richard Goldgewicht yhdistelee dokumentissaan kekseliäästi animaatiota ja arkistomateriaalia kartoittaessaan Ferron nousua Kuuban köyhyydestä MTV-estetiikan kuninkaaksi. Kertojana Jeff Bridges.
Pablo-traileri

Tervetuloa!

Kuvat elokuvista Urbanized, Work Hard, Play Hard; Pablo sekä About Face