/ Tiedotteet Uutiset

Helsinki International Film Festival  – Rakkautta & Anarkiaa kutsuu elokuvantekijät osallistumaan vuoden 2023 R&A Shorts -lyhytelokuvaohjelmiston kotimaiseen kilpailuun. Haku kilpailuun on auki 1.3. – 31.5. R&A Shorts -lyhytelokuvaohjelmisto esitetään syyskuussa osana 36. Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia. 

R&A Shorts avaa jälleen haun kotimaisille lyhytelokuville. Kilpailuun voi hakea 1.1.2022 jälkeen valmistuneella max. 30-minuuttisella fiktio-, dokumentti- tai animaatioelokuvalla jonka pää- tai osatuotantomaa on Suomi. Kilpasarjan elokuvat valitsee R&A-festivaaliministeriön jäsenistä koostuva esiraati ja voittajat festivaalin nimeämä jury. Kaikki kilpasarjaan valitut elokuvat esitetään syksyn 2023 R&A Shorts -lyhytelokuvaohjelmistossa. 

Paras kotimainen lyhytelokuva palkitaan R&A Shorts -pääpalkinnolla, joka on rahapalkinto. Viidettä kertaa jaettava Suomen elokuvasäätiön Uusi aalto -palkinto annetaan uudelle tekijälahjakkuudelle, jonka lyhytelokuva antaa suuntaa suomalaisen elokuvan valoisalle huomiselle. Palkinnon tarkoitus on edistää lyhytelokuvan kautta uuden tekijälupauksen uraa ammattilaisena elokuvantekijänä. Yhteistyössä AMPI:n kanssa vuonna 2021 perustettu Moving People and Images -palkinto myönnetään tänäkin vuonna elokuvantekijälle, jonka työ huomioi inklusiivisuuden ja monimuotoisuuden. AVEK:in, YLE:n ja Suomen elokuvasäätiön vuorotellen sponsoroima palkintosumma on tarkoitettu tekijän seuraavan työn tukemiseen. Paras opiskelijaelokuva palkitaan tänä vuonna neljättä kertaa. Palkinto on akkreditaatio vuoden 2024 Rakkautta & Anarkiaa -festivaalille sekä Finnish Film Affair -ammattilaistapahtumaan. Opiskelijaelokuvat kilpailevat myös muista palkinnoista.

Lisäksi kaikki kotimaisen lyhytelokuvakilpailun elokuvat kilpailevat yleisöpalkinnosta, joka on elokuvan ohjaajalle myönnettävä tuotepalkinto.

 

Haku vuoden 2023 kilpailuun on auki 1.3.–31.5. Suomen suurin elokuvajuhla HIFF – Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 36. kerran 14.-24.9.2023.

 

Ilmoittautumislinkki, kilpailun säännöt ja tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät R&A:n nettisivuilta osoitteesta hiff.fi/kotimainen-kilpailu.

 

Lisätiedot:

Veera Kotila, tuottaja

+358 40 7423 523

veera@hiff.fi

www.hiff.fi

HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin lyhytelokuvaohjelmisto R&A Shorts esittää noin 140 lyhytelokuvaa. Valokeilaan pääsevät erityisesti nuoret nousevat kyvyt. Ohjelmiston ytimessä on kotimainen ja uusi eurooppalainen elokuva. Viime vuonna viidettä kertaa järjestetty kotimainen lyhytelokuvakilpailu esitteli laaja-alaisesti suomalaisen lyhytelokuvan korkeaa tasoa. Nelihenkinen jury valitsi vuoden 2022 pääpalkinnon voittajaksi Mari Mantelan Kuinka käänsin Rabobeston kylkiasentoon (kuvassa).