/ Tiedotteet

TIEDOTE 9.9.2021
Julkaisuvapaa heti

 

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin näytöskohtainen lipunmyynti on käynnissä. Festivaali alkaa torstaina 16. syyskuuta ja päättyy sunnuntaina 26. syyskuuta. Festivaalin yhteydessä Helsingissä järjestetään paljon erilaisia tapahtumia ja erikoisnäytöksiä.

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin näytöskohtainen lipunmyynti on käynnistynyt. Gaalaelokuvien liput ovat myyneet erityisen hyvin. Vielä löytyy tilaa monista helmistä, jotka eivät tämän hetken tiedoilla ole tulossa Ylelle eivätkä myöhempään levitykseen, mutta kiinnostuneen kannattaa pitää kiirettä! Suosituimmat näytökset täyttyvät nopeasti.

Tällä hetkellä lippuja on vielä mahdollista varata. Lunastamattomat varaukset palaavat myyntiin tiistaina 14.9. klo 12.00. Lisätietoa lipunmyynnistä ja lipunmyyntipisteistä löytyy tämän linkin kautta.

Näytöksiä on tänä vuonna yhteensä noin 600, eli tilaa riittää. Suosituista elokuvista on tulossa myös lisänäytöksiä, joista kiinnostuneiden kannattaa seurata R&A:n kanavia herkeämättä. Lisäksi esitetään verkkonäytöksiä, joiden lipunmyynti on niin ikään käynnissä. Verkkonäytöksistä löytyy lisätietoja tämän linkin kautta.

Ohjelmistossa on otettu käyttöön sisältövaroitukset. Jos elokuva sisältää potentiaalisesti häiritsevää sisältöä, tämä on mainittu elokuvan kohdalla R&A:n verkkosivuilla. Sisältövaroituksiin voi liittyä juonipaljastuksia, minkä takia ne klikataan erikseen auki artikkelin lopusta löytyvästä laatikosta.

Rakkautta & Anarkiaa on myös avannut uuden sosiaalisen median tilin. Letterboxd on elokuvan ystäville suunnattu palvelu, jossa käyttäjät kirjoittavat arvosteluja, keskustelevat ja seuraavat, mitä elokuvia heidän ystävänsä ovat katsoneet. R&A:n tililtä löytyy koko tämän vuoden ohjelmisto, mikä helpottaa siihen tutustumista ja mahdollistaa sen arvioimisen yhteisöllisesti. R&A:n Letterboxd-tili löytyy tämän linkin kautta.

 

Klubeja ja erikoisnäytöksiä

Rakkautta & Anarkiaa -avajaisiltaa vietetään suureen tyyliin Monkey RoofTop Barissa Scandic Simonkentän kattoterassilla torstaina 16.9. klo 18.30 alkaen. Terassilta aukeaa upea näköala Helsingin kattojen yli, ja tahdit iltaan lyö DJ Renaz. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Festivaalin klubikumppani on Lasipalatsin La Torrefazione, jonka terassilla on erikoistarjouksia R&A:n kävijöille koko festivaalin ajan. Elokuvan juhla jatkuu tummassa syysillassa lämpölamppujen alla, ja DJ Rob Bridges soittaa klubi-iltoina perjantaisin ja lauantaisin. La Torrefazionessa on myös mahdollista maistaa festivaalin nimikkococktailit, Rakkautta ja Anarkiaa. Klubeille on vapaa pääsy.

Elokuvateatteri Riviera tarjoaa nälkäiselle R&A-yleisölle leffabrunssin, jolla elokuvanautinto yhdistyy kulinaristisiin elämyksiin. Leffabrunssi katetaan lauantaina 18.9. ja 25.9. Elokuvat ovat viiniaiheinen dokumentti BLIND AMBITION ja tanskalaiseen huippuravintolaan sijoittuva A TASTE OF HUNGER.

Ulkoilmanäytöksiä esitetään Suvilahden kaasukelloon rakennetussa ainutlaatuisessa ja urbaanissa Kino Gasissa. Halkaisijaltaan 50 metriä leveän kaasusäiliön teräksisten seinien sisällä on laadukas elokuvasali tähtitaivaan alla. Kino Gas on lähtölaukaus Suvilahden kaasukellojen kulttuurikäytölle. Näytökset on toteutettu yhteistyössä Pop Up Kino Helsingin kanssa, ja niissä on mahdollisuus ostaa leffaeväitä ja virvokkeita. Kino Gasin näytökset löytyvät tämän linkin kautta.

Tämän vuoden ainoa mykkäelokuva on saksalainen, sadan vuoden takainen DIFFERENT FROM THE OTHERS. Elokuvan säestää pianisti Matias Tyni.

 

Maailma puhumalla paremmaksi

Suositut masterclass-tilaisuudet saavat jatkoa, kun maineikas hongkongilaisohjaaja Stanley Kwan kertoo elokuvistaan ja työskentelytavastaan. Yleisö voi esittää kysymyksiä kansainvälistä menestystä niittäneelle ohjaajalle, joka osallistuu tilaisuuteen etäyhteyden avulla. Masterclass järjestetään Bio Rexin festivaalikeskuksessa lauantaina 18.9. klo 12.00 alkaen. Tilaisuuteen voi osallistua myös Zoom-palvelun kautta kotoa käsin. Keskustelun moderoi Kansallisen audiovisuaalisen instituutin suunnittelija Katri Tenhola. Lisäksi festivaalilla esitetään kolme Stanley Kwanin elokuvaa.

Lisäksi festivaalilla on tiedossa runsaasti erilaisia keskustelutilaisuuksia. R&A-gaalaelokuvan PLEASURE tiimoilta järjestetään Tulva-lehden kanssa paneelikeskustelu, johon osallistuvat esimerkiksi elokuvan ohjannut Ninja Thyberg sekä toimittaja Ina Mikkola ja kirjailija Anu Silfverberg. Eläinoikeusjärjestö Animalian 60-vuotisjuhlien johdosta keskustellaan elokuvasta GUNDA sekä eläinten oikeuksien ja tunteiden representoinnista taiteessa.

Keskustakirjasto Oodin kolmannen kerroksen Kirjataivaassa järjestetään kaksi keskustelua. Kirjasovitukset valkokankaalla -paneeliin osallistuvat esimerkiksi ohjaaja Dome Karukoski sekä kirjailija Kjell Westö. Yhteistyössä ARMAS-festivaalin kanssa järjestettävä keskustelu käsittelee ihanaa ja kamalaa vanhenemista sekä näyttelijäntyötä. Keskusteluun osallistuvat muiden muassa näyttelijälegendat Kristiina Halkola ja Kati Outinen.

 

34. Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 16.–26. syyskuuta pääkaupunkiseudun elokuvateattereissa. Ohjelmisto on julkistettu ja lipunmyynti on käynnissä verkkosivuillamme hiff.fi.