/ Tiedotteet

TIEDOTE 23.9.2021

Julkaisuvapaa heti

 

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin kiertue tuo festivaaliohjelmistoa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Kiertue-elokuvia voivat tilata ja esittää elokuvateatterit ja -kerhot, tapahtumat sekä kuntien kulttuuripalvelut jaksolla 27.9.2021–30.4.2022. Tänä vuonna kiertueohjelmiston ytimessä on uusi pohjoismainen elokuva.

Norjalaisen Kenneth Elvebakkin dokumentissa HELLO WORLD seurataan neljän sympaattisen queer-nuoren kasvua kolmen vuoden ajan. Ilahduttava ja itkettävä kasvutarina on todiste siitä, miten toiseuden kokemus ei odota aikuistumista, vaan on tässä ja nyt. Itonje Søimer Guttormsenin GRITT on taidemaailmasatiiri, jossa maailmalta Osloon palannut Gritt yrittää saada kollektiiviperformanssilleen rahoitusta, mutta tie on kivinen.

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoa tavoittelevista elokuvista kaksi on mukana R&A-kiertueella: Islannin upeisiin maisemiin sijoittuva, Kristín Jóhannesdóttirin ohjaama kostoretkidraama ALMA sekä sensaatioksi noussut, Viktor Kossakovskyn ohjaama ja Joaquin Phoenixin osatuottama kaunis ja koskettava possudokumentti GUNDA. Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon voittaja julkistetaan 2. marraskuuta Kööpenhaminassa.

R&A-kiertueella nähdään myös ohjaaja Josephine Deckerin odotettu uutuus SHIRLEY, joka ammentaa kauhukirjailija Shirley Jacksonin elämästä ja arvoituksellisesta maailmasta. Upea Elisabeth Moss tekee voimakkaan roolisuorituksen legendaarisena kirjailijana.

Udo Kier pääsee puolestaan loistamaan Todd Stephensin elokuvan SWAN SONG pääroolissa. Näyttelijälegenda panee peliin koko haaleasilmäisen keikariutensa hiustaiteilijana, joka karkaa vanhainkodista tehdäkseen viimeisen keikkansa.

Lapsille R&A-kiertue tarjoaa ratsastusta, lassoamista, takaa-ajoja ja kultakuumetta Rémi Chayén CALAMITY-animaation muodossa. Elokuvasta on saatavilla myös Koulukinon oppimateriaalipaketti.

Perinteinen PULPETTIKINON LYHYTELOKUVANÄYTÖS on jälleen mukana kiertueella ja tarjoaa pienille elokuvan ystäville ihastuttavan kattauksen uusinta eurooppalaista animaatiota. Elokuvista on kaksi erillistä koostetta: toinen alle 7-vuotiaille (35 min) ja toinen alakouluille (46 min). Elokuvissa ei ole dialogia.

Elokuvista Calamity ja Swan Song on tekstitetty suomeksi. Gundassa ei ole dialogia. Muut R&A-kiertueen elokuvat esitetään englanninkielisillä tekstityksillä.

Tarkemmat tiedot kiertueesta ja sen ohjelmistosta löytyvät kiertueen verkkosivuilta osoitteesta www.hiff.fi/kiertue.

 

34. Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 16.–26. syyskuuta pääkaupunkiseudun elokuvateattereissa. Ohjelmisto ja lipunmyynti löytyvät osoitteesta hiff.fi.