/ Tiedotteet

Suomen suurin elokuva-alan ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair päättyy perjantaina. Tänä vuonna sekä Helsingissä että verkossa järjestettyyn kansainväliseen tapahtumaan osallistui kaiken kaikkiaan noin 400 vierasta 27 maasta. Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin yhteydessä järjestetyssä tapahtumassa esiteltiin lähes 50 suomalaista elokuvaa, joista kolmasosa oli debyyttejä.

Don Filmsin tuottama THE TWIN – PAHA KAKSONEN on voittanut parhaan fiktioprojektin palkinnon Finnish Film Affairissa. Parhaillaan tuotannossa oleva kauhuelokuva kertoo perheestä, joka menettää toisen kaksospojistaan karmivilla seuraamuksilla. Leffan on ohjannut muun muassa Bodom ja Luokkakokous -elokuvista tunnettu Taneli Mustonen, joka esitteli projektin yhdessä tuottaja Aleksi Hyvärisen kanssa Helsingissä. Kansainvälinen raati kehui projektin kansainvälistä potentiaalia ja ainutlaatuisuutta. Raatiin kuuluivat Sarah Lutton (BFI London Film Festival), Sophie Green (Bankside Films) ja Vassilis Economou (Cineuropa).

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa jaetun Finnish Film Affairin dokumenttipalkinnon sai Tania Moilasen valmistelema esikoispitkä THE MISSION. Elokuva kertoo yhdysvaltalaisten mormoninuorten matkasta Amerikan tasangoilta Suomeen. Moilanen pitchasi elokuvan tapahtumassa yhdessä tuottaja Isabella Karhun kanssa (Danish Bear Productions). Palkintoraatiin kuuluivat Sergio Fant (Berlinale), Liselot Verbrugge (Deckert Distribution) ja Nick Cunningham (Business Doc Europe).

Finnish Film Affairin palkinnot jaetaan kansainvälisesti kiinnostavimmille suomalaisille projekteille. Palkinto on kummassakin kategoriassa 3 000 euroa elokuvan kansainväliseen markkinointiin. Palkintojen sponsoreina ovat Suomen Elokuvasäätiö ja AVEK.

Muita tapahtumassa kiinnostusta herättäneitä projekteja ovat muun muassa Alina Rudnitskayan TRANS SYRIAN EXPRESS, Teemu Nikin RÄKÄ JA ROISKIS -filmatisointi sekä Aku Louhimiehen tuleva LAPLAND WAR.

Finnish Film Affair huipentuu tänä iltana Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla järjestettävään foley-artisti Heikki Kossin masterclassiin.

FFA-palkinnot_2020_09_25