/ Tiedotteet

Koronaviruksen aiheuttamat käytännöt Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla

Koronapandemia aiheuttaa muutoksia totuttuun Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla. Muutosten tarkoituksena on tehdä festivaalista tänäkin vuonna turvallinen ja mukava kaikille. Uudet käytännöt koskevat niin festivaalilla asioimista ja lipunmyyntiä kuin elokuvasalien täyttöasteita. Tapahtuman järjestelyissä noudatetaan viranomaisten ohjeita ja suosituksia. Uusimmat päivitetyt tiedot löytyvät festivaalin verkkosivuilta osoitteesta hiff.fi/festivaali/korona.

COVID-19-viruksen aiheuttaman pandemian seurauksena Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla kiinnitetään tänä vuonna erityisen paljon huomiota kävijöiden turvallisuuteen. Festivaalille sen kävijöiden, vapaaehtoisten ja henkilökunnan terveys on kaikkein tärkeintä. Tapahtuman järjestelyissä noudatetaan viranomaisten ohjeita ja suosituksia, ja käytäntöjä päivitetään tarvittaessa.

– Elokuvat ovat parhaimmillaan elokuvateatterissa. Ne lohduttavat, ravistelevat ja inspiroivat. Sitä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Haluamme olla mukana kehittämässä turvallisia tapoja toteuttaa tapahtumia näissä olosuhteissa ja teemme elokuvateatterien kanssa parhaamme tehdäksemme tapahtumasta turvallisen ja miellyttävän, sanoo Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin toiminnanjohtaja Anna Möttölä.

Elokuvateattereissa uudet järjestelyt näkyvät eniten siinä, että näytöksiin myydään lippuja noin kolmasosa elokuvasalin kapasiteetista. Salien joka kolmas paikka jätetään tyhjäksi, jolloin kävijöillä säilyy turvaväli joka suuntaan. Myynnissä olevat paikkamäärät ja näytöksiin myytyjen lippujen määrän voi tarkistaa festivaalin Aikataulu-sivulta.

Elokuvakohtaista näytösmäärää on lisätty, jotta yleisö pääsisi näkemään haluamansa elokuvat paikkarajoituksista huolimatta. Elokuvanäytösten väliin on jätetty tavallista pidempi aika, jotta yleisö pääsee sisään saleihin ilman tungosta. R&A työskentelee yhdessä teatterikumppaniensa kanssa taatakseen teatterien siisteyden ja hygienian. Salien siivousta on tehostettu ja festivaalin henkilökunta on paikalla neuvomassa yleisöä. Kaikissa teattereissa on desinfiointipisteitä käsille. Yleisöä pyydetään pitämään huolta käsihygieniasta ja tulemaan festivaalille vain terveenä. Riskiryhmään kuuluville järjestetään omia näytöksiä valituissa teattereissa festivaalipäivien aluksi.

Lipunmyynnissä suositaan nettikauppaa (hiff.fi/elokuvat). Fyysisillä lippupisteillä ei voi maksaa käteisellä. Korttimaksuissa suositaan lähimaksua. Ostetun lipun voi perua sairauden takia ennen kyseisen näytöksen alkamista. Tämän vuoden sarjakortit kelpaavat myös ensi vuoden Rakkautta & Anarkiaa ja Season Film Festival -festivaaleilla.

Koronatilanteen takia myös R&A-elokuvien katselutapoja lisätään. Osa ohjelmistosta on nähtävissä digitaalisesti Festival Scope -palvelusta. Festivaalin jälkeen elokuvia voi nähdä elokuvateattereissa R&A Jälkilöyly-näytöksissä, joiden liput tulevat myyntiin samaan aikaan muiden Rakkautta & Anarkiaa -näytösten kanssa 10. syyskuuta.

Koronatilanteen muuttuessa myös festivaalin hygienia- ja turvallisuuskäytäntöjä päivitetään. Uusin tieto käytännöistä löytyy osoitteesta hiff.fi/festivaali/korona.