/ Tiedotteet

Nordic Flair -palkinto Heikki Kossille – Rakkautta & Anarkiaa esittää Pohjoismaiden parhaat elokuvat

Kansainvälisesti menestynyt foley-artisti Heikki Kossi palkitaan työstään Nordic Flair -palkinnolla. Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin ja Finnish Film Affair -ammattilaistapahtuman palkinto myönnetään vuosittain ansioituneelle elokuvantekijälle, joka vie pohjoismaista osaamista maailmalle. Laadukas pohjoismainen draama on vahvasti esillä Suomen suurimman elokuvafestivaalin ohjelmistossa. 33. Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 17.–27.9.2020.

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali ja sen yhteydessä järjestettävä elokuva-alan ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair palkitsevat foley-taiteilija Heikki Kossin tämän vuoden Nordic Flair -palkinnolla. Neljättä kertaa jaettava palkinto annetaan ansioituneelle elokuvantekijälle, joka tekee pohjoismaista osaamista tunnetuksi maailmalla. Aikaisempina vuosina Nordic Flair -palkinnon ovat saaneet näyttelijät Pilou Asbæk ja Laura Birn sekä elokuvaohjaaja Lone Scherfig.

Elokuvien ääniefektejä työkseen tekevä Kossi on laajaa kansainvälistä arvostusta nauttiva foley-artisti. Hänen työnsä jälkeä on kuultu muun muassa elokuvissa Ad Astra (2019, ohj. James Gray), Lumotut (The Beguiled, 2017, ohj. Sofia Coppola) ja Hymyilevä mies (2016, ohj. Juho Kuosmanen).

– Olen otettu ja kiitollinen saamastani huomionosoituksesta. Rakkautta & Anarkiaa on merkittävä festivaali, ja palkinto osoittaa syvää ymmärrystä elokuvan eri tasoista. Ennen kaikkea olen iloinen elokuvaäänen saamasta huomiosta. Ääni on kerronnan tunne ja sen ymmärtäminen avaa ihmeellisiä mahdollisuuksia, Kossi sanoo.

Kossi kertoo työstään ja esiintyy yleisölle festivaalin Masterclass-tilaisuudessa, jonka järjestämistä tukee Nordisk Film & TV Fond. Festivaalilla Kossin ääniä voi kuulla hänen omassa suosikkiprojektissaan PIKKU PRINSSI (Le Petit Prince, 2015) sekä Kossin ja kuvataiteilija Saara Ekströmin yhteistyötä esittelevässä lyhytelokuvasarjassa SIGHT AND SOUND: EKSTRÖM & KOSSI.

Rakkautta & Anarkiaa esittää tänäkin vuonna parhaat pohjoismaiset uutuudet, kuten Göteborgin elokuvajuhlien pääpalkinnon saaneen norjalaisdraaman BEWARE OF CHILDREN (Barn, 2019), festivaalisuosikki Pässit (Rams, R&A 2015) ohjanneen Grímur Hákonarsonin uuden teoksen MILK COUNTY (Héraðið, 2019) ja tanskalaisen Jeanette Nordahlin esikoiselokuvan WILDLAND (Kød & blod, 2020), jossa Vallan linnake -tähti Sidse Babett Knudsen loistaa rikollisperheen matriarkkana.

Ruotsalaisen elokuvan kärkeä festivaalilla edustaa maan elokuvavelho Roy Anderssonin rajatonta mielikuvitusta pursuava vinjettien kaleidoskooppi KOHTI ÄÄRETÖNTÄ (Om det oändliga, 2019), joka nappasi viime syksynä Venetsian elokuvajuhlien parhaan ohjaajan palkinnon. Kohti ääretöntä tulee elokuvateattereihin 9.10. Cinema Mondon levittämänä.

Rakkautta & Anarkiaa esittää tuttuun tapaan kaikki Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoa tavoittelevat elokuvat. Ehdokkaat julkistetaan 18.8. Haugesundin elokuvafestivaalilla Norjassa.

33. Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin ohjelmisto julkistetaan 27.8. Cut to the Chase – R&A Shorts -ohjelmisto julkistetaan 20.8. Festivaalin äytöskohtainen lipunmyynti alkaa 10.9.

Lisää ohjelmistopaljastuksia on luvassa elokuun aikana festivaalin nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Lehdistö voi akkreditoitua festivaalille osoitteessa hiff.fi/press.

R&A-tiedote 6.8.2020 [PDF]