/ Tiedotteet

Rakkautta & Anarkiaa tuo elokuvan juhlan takaisin teattereihin

TIEDOTE 15.6.2020
Julkaisuvapaa heti

Suomen suurin ja kaunein elokuvafestivaali Rakkautta & Anarkiaa palauttaa elokuvan taian valkokankaille syyskuussa. Poikkeusaikojen ensimmäinen iso elokuvajuhla kutsuu kokemaan vuoden parhaat elokuvat yhdessä ja turvallisesti pääkaupunkiseudun elokuvateattereihin. 33. Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 17.–27. syyskuuta 2020.

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali kutsuu katsojat yhteiselle löytöretkelle elokuviin, kun festivaalin teatterit avaavat ovensa maailman elokuvahelmille syyskuussa. Koronapandemian jälkimainingeissa R&A haluaa tarjota elokuvat niin kuin ne on tarkoitettu koettavaksi – yhdessä, turvallisuudesta tinkimättä. Yhdessä kokemisen ja välittämisen sanomaa tukee myös kuvataiteilija Edith Hammarin luoma uusi festivaali-ilme.

– Tehtävämme elokuvakulttuurin edistäjänä on entistä tärkeämpi tänä vuonna, joka on koetellut kovasti myös elokuva-alaa. Olemme kaivanneet sitä maagista tunnetta, joka löytyy vain elokuvateatterissa elokuvia yhdessä katsoessa. Sen tunteen haluamme tarjota taas yleisöllemme – varmistaen, että festivaalikokemus on turvallinen, miellyttävä ja innostava, sanoo Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry:n toiminnanjohtaja Anna Möttölä.

Festivaalin ensimmäiset ohjelmistopaljastukset ovat tunisialaisen Mehdi Barsaouin koskettava draama A SON (Bik Eneich: Un Fils, 2019), saksalaisen Sandra Wollnerin rohkea androiditarina THE TROUBLE WITH BEING BORN (2020) sekä ranskalaisten Jean-François Laguionien (The Painting, 2011) ja Xavier Picardin uutuusanimaatio THE PRINCE´S VOYAGE (Le voyage du prince, 2019).

Keväällä perutun Season Film Festivalin koko ohjelmisto pyritään esittämään osana Rakkautta & Anarkiaa -festivaalia. Season-elokuvista Suomen valkokangasensi-iltansa saavat muun muassa WAVES (2019), EMA (2019), HARRIET (2019) ja MISS FISHER AND THE CRYPT OF TEARS (2020).

Rakkautta & Anarkiaa ja elokuvateatterit kehittävät yhdessä käytäntöjä, joilla festivaalille osallistuminen tehdään kaikille turvalliseksi. R&A seuraa koronatilanteen kehittymistä ja noudattaa viranomaisten ohjeistuksia. Lisää tietoa festivaalin erityiskäytännöistä on luvassa loppukesästä hiff.fi-nettisivuilla ja festivaalin sosiaalisen median kanavissa.

33. Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 17.–27.9.2020. Bio Rex jatkaa festivaalin pääteatterina. Muut festivaaliteatterit ovat Finnkinon Kinopalatsi ja Maxim, Kino Engel, Kino Regina, Kino Tapiola, Korjaamo Kino Töölö, Orion, Riviera, Savoy-teatteri ja WHS Teatteri Union. R&A-ohjelmistosta tiedotetaan lisää elokuussa. Ohjelmistopaljastuksia on luvassa myös kesän aikana festivaalin nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Lisätiedot, kuvat ja haastattelupyynnöt:
Tiedottaja
Janne Sundqvist
050 5464 396
janne@hiff.fi