/ Tiedotteet

Season Film Festival sytyttää Helsingin valkokankaat hehkuun maaliskuussa. Kahdeksatta kertaa järjestettävä festivaali tarjoilee herkullisen kattauksen säväyttäviä ja korkealaatuisia uutuuksia Rakkautta & Anarkiaa -maustein. Tämän vuoden festivaalin ohjelmistoa hallitsevat naistarinat ja afrikkalaisamerikkalaiseen kokemukseen pureutuvat jenkki-indiet. Season Film Festival saapuu Korjaamo Kino Bio Rexiin, Finnkino Maximiin ja Elokuvateatteri Orioniin 26.–29. maaliskuuta.

Tämän kevään Season Film Festivalilla pääosissa ovat naiset ja afrikkalaisamerikkalaiset. Nämä kaksi avainteemaa yhdistyvät elokuvassa HARRIET, joka tuo vihdoin vapaustaistelija Harriet Tubmanin tarinan valkokankaalle. 1800-luvulla elänyt Tubman pakeni orjuudesta ja auttoi sen jälkeen muita orjia pakoon Underground Railroad -verkoston avulla. Elokuvan pääosassa nähtävä näyttelijä-laulaja Cynthia Erivo sai roolistaan kaksi Oscar-ehdokkuutta.

Viime vuoden jenkki-indie-elokuvien kärkiteos WAVES kertoo väkevän visuaalisen ja pakahduttavan tarinan mustan amerikkalaisperheen syöksykierteestä. Yhdysvaltalaisen elokuvan nousevan kyvyn Trey Edward Shultsin (It Comes at Night, 2017) uutuus on saanut osakseen ylistystä myös soundtrackistään, jolla esiintyvät muiden muassa Frank OceanTame Impala ja Kanye West.

Mahtava naisnäyttelijöiden ensemble tekee selvää jälkeä ennakkoluuloista indiehitissä SUPPORT THE GIRLS, jonka pääosassa loistaa roolistaan moninkertaisesti palkittu Regina Hall (mm. Girls Trip, 2017, The Hate U Give, 2018). Elokuvassa periamerikkalainen koko perheen tissibaari joutuu vaikeaan tilanteeseen, kun iso kansallinen breastaurant-ketju laajentaa toimintansa alueelle.

Jenkki-indien toista laitaa kulkeva tekijäpari Jocelyn DeBoer ja Dawn Lubbe esittäytyy Season-yleisölle räävittömällä nykypäivän satiirilla GREENER GRASS. Kulttiklassikko John Watersin elokuvat mieleen tuovassa kitsch-komediassa pastellinvärisen asuinalueen lähiöäitien kestohymyt alkavat väristä, kun pinnan alla kytevä turhautuminen purkautuu.

Erikoisherkkuna Season esittää odotetun australialaisen seikkailuelokuvan MISS FISHER & THE CRYPT OF TEARS, jossa Suomessakin huippusuositusta tv-sarjasta Neiti Fisherin etsivätoimisto (2012-2015) tuttu 1920-luvun kansainvälinen seikkailija Phryne Fisher (Essie Davis) ratkoo mysteerejä maailman eri kolkissa.

Kahdeksas Season Film Festival järjestetään 26.–29. maaliskuuta Korjaamo Kino Bio Rexissä, Finnkino Maximissa ja Elokuvateatteri Orionissa. Festivaalin koko ohjelmisto julkistetaan 10. maaliskuuta. Lipunmyynti näytöksiin alkaa samana päivänä.