/ Tiedotteet

– Yhdentoista päivän ajan Helsingissä juhlitaan elokuvia, kun Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa täyttää valkokankaat laadulla jo 32. kerran.
– R&A:n ja KAVI:n yleisökilpailuun osallistuu viisi elokuvaa.

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali alkaa torstaina BLINDED BY THE LIGHT -elokuvanäytöksellä Bio Rexissä. Brittiohjaaja Gurinder Chadhan ohjaamaan Bruce Springsteenin tahdissa etenevään pakistanilaistaustaisen englantilaisnuoren kasvutarinaan on vielä rajoitetusti lippuja.

Festivaalin lipunmyynti on alkanut vilkkaasti. Yleisön suosikkeja ovat muun muassa jylhä, salaperäinen ja erittäin fyysinen kolumbialainen panttivankidraama MONOS, Quentin Dupieux’n nahkatakkifetissioutous DEERSKIN ja festarihitti Swiss Army Manin (R&A 2016) ohjaajan Daniel Scheinertin uutuus THE DEATH OF DICK LONG. Osalle loppuunmyydyistä elokuvista järjestetään lisänäytöksiä festivaalin loppupuolella.

Festivaalin runsaaseen oheisohjelmaan kuuluvat Bio Rexin festivaalikeskuksen R&A TALKS -keskustelut, WE JAZZ X R&A: BLUE NOTES WITH ALEKSI HEINOLA QUINTET -jazz-ilta Savoy-teatterissa sekä monipuolinen valikoima festivaaliklubeja italodiskosta vogue ballroom -bileisiin.

Aiemmin ilmoitettujen vieraiden lisäksi festivaalille saapuvat kokeellisen BAIT-elokuvan ohjaaja Mark Jenkin sekä Pelastetaan maailma -sarjan valopilkun VILLAGE OF SWIMMING COWS puolalainen ohjaaja Katarzyna Trzaska. Ruotsalainen Anna Odell on sen sijaan joutunut perumaan vierailunsa.

Heti avajaisviikonloppuna festivaalin vieraista ovat paikalla muun muassa kohudokumentin SEARCHING EVA saksalainen ohjaaja Pia Hellenthal, uuden kauhukomediansa IN FABRIC esittelevä modernien kulttielokuvien ohjaaja Peter Strickland (mm. Duke of Burgundy, R&A 2015), NEON HEART -elokuvan ohjaaja Laurits Flensted-Jensen sekä äärimmäisen ajankohtaisen poliittisen trillerin SONS OF DENMARK ohjaaja Ulaa Salim.

Ensi viikolla Helsinkiin saapuvat muun muassa voimakkaan islantilaisdraaman A WHITE, WHITE DAY tähti Ingvar E. Sigurðsson, THE BRA -elokuvan Helsinkiin tuova pitkän linjan saksalaisohjaaja Veit Helmer, ensimmäisen pitkän ohjauksensa THE UNPROMISED LAND sekä lyhytelokuviensa retrospektiivin esittelevä Victor Lindgren ja Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoa tavoittelevien elokuvien tekijöitä.

Rakkautta & Anarkiaa -yleisöäänestys toteutetaan neljättä kertaa yhteistyössä KAVI:n kanssa. Kilpailuun osallistuvat elokuvat ovat AMANDA, GOD EXISTS, HER NAME IS PETRUNYA, LITTLE JOE, PHOTOGRAPH ja TREMORS. Yleisö voi äänestää suosikkiaan KAVI:n verkkosivuilla (www.kinoregina.fi/hiffkilpailu). Voittajaelokuva esitetään marraskuussa Kino Reginan Kuukauden elokuvana.

Lämpimästi tervetuloa festivaalille!

RA_tiedote_2019_09_18