/ Tiedotteet

Rakkautta & Anarkiaa tuo maailman elokuvajuhlien suosikit Suomeen

Suomen suurin ja monipuolisin elokuvafestivaali tuo maailman tärkeimpien elokuvajuhlien suosikit Helsingin valkokankaille. Syksyn Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin ensimmäisiä ohjelmistopaljastuksia ovat muun muassa Cannesin elokuvajuhlilla huomiota herättäneet PORTRAIT OF A LADY ON FIRE ja LES MISÉRABLES sekä Berliinin- löydöt SYNONYMS ja BY THE GRACE OF GOD. Tänään alkava yleisöäänestys antaa kävijöiden valita suosikkinsa Lasipalatsin aukion ulkoilmanäytöksiin. 32. Rakkautta & Anarkiaa -festivaali järjestetään 19.–29.9.2019.

Rakkautta & Anarkiaa tuo Cannesin elokuvajuhlien hitit Suomen ensi-iltaan. Cannesissa suursuosikiksi noussut ja parhaan käsikirjoituksen palkinnon saanut Céline Sciamman PORTRAIT OF A LADY ON FIRE (Portrait de la jeune fille en feu) on häkellyttävän kaunis kahden naisen rakkaustarina 1700-luvun Ranskassa. Cannesin juryn palkinnon voittanut Ladj Lyn esikoisohjaus LES MISÉRABLES on hyperventiloivan vauhdikas poliisitarina Pariisin kaoottisista lähiöistä. Cinemanse tuo Portrait of a Lady on Firen ja Les Misérablesin elokuvateattereihin festivaalin jälkeen.

Festivaalilla esitetään myös Berliinin elokuvajuhlien Kultaisen karhun voittanut israelilaisen Nadav Lapidin lokeroita väistelevä identiteettitrippi SYNONYMS (Synonymes). Samalla festivaalilla juryn palkinnon sai François Ozonin BY THE GRACE OF GOD (Grâce à Dieu), joka perustuu Ranskaa ravistelleeseen hyväksikäyttöskandaaliin ja kertoo, miten vääryyksiä kokeneet voivat yhdistää voimansa ja murtaa koskemattomina pidettyjen kirkon edustajien keskinäiset salailun ja suojelun muurit. Vuoden odotetuin musiikkidokumentti AMAZING GRACE tuo katsojat todistamaan vuonna 1972 parhaassa terässä olleen soul-kuningatar Aretha Franklinin legendaarista Los Angelesin konserttia. Cinema Mondo tuo Amazing Gracen elokuvateattereihin 18.10. ja By the Grace of Godin 15.11.

Perinteiset Rakkautta & Anarkiaa -ulkoilmanäytökset järjestetään tänä vuonna Lasipalatsin aukiolla 6.– 8. syyskuuta. Yleisö pääsee vaikuttamaan näytöksiin äänestämällä yhtä niissä esitettävää elokuvaa. Ehdolla olevat elokuvat ovat Betoniyö (2013), Easy Rider – matkalla (1969), Moonlight (2016) ja Shoplifters – perhesalaisuuksia (2018). Yleisöäänestys käynnistyy tänään osoitteessa: http://bit.ly/RAaanestys

32. Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 19.–29.9.2019 Helsingin elokuvateattereissa. Festivaalin ohjelmistosta tiedotetaan lisää elokuussa. Ohjelmistopaljastuksia on luvassa myös kesän aikana festivaalin nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.