/ Tiedotteet

Elokuva-alan kansainvälinen ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair päättyi torstaina. Viidentoista naisohjaajan ja -käsikirjoittajan episodielokuva Yksittäistapaus voitti kansainvälisesti kiinnostavimman elokuvan pitchille myönnettävän palkinnon. Kolmipäiväiseen tapahtumaan osallistui ennätysmäiset yli 400 elokuvan ammattilaista.

Finnish Film Affair jakoi neljättä kertaa palkinnon tapahtuman kansainvälisesti kiinnostavimman elokuvaprojektin pitchille. Palkinnon sai viidentoista ohjaajan ja käsikirjoittajan elokuva Yksittäistapaus, joka kertoo tarinoita naisiin kohdistuvasta vallankäytöstä. “Jos nämä ovat yksittäistapauksia, miksi jokaisella naisella on niistä kokemuksia?” elokuvan esittelyssä kysytään. Elokuvan pitchasivat Tuffi Filmsin tuottaja-ohjaaja Elli Toivoniemi ja ohjaaja Alli Haapasalo.

Works in Progress -tilaisuudessa esiteltyjen 25 hankkeen tasoa kehunut palkintoraati valitsi Yksittäistapauksen voittajaksi aiheen ajankohtaisuuden ja hyvin suunnitellun kokonaisuuden takia. Raati toivoi, että elokuva luo mahdollisuuksia samankaltaisille hankkeille eri maissa. Suomen elokuvasäätiön sponsoroima palkinto on 3 000 euroa voittajaelokuvan kansainväliseen markkinointiin.

Palkintoraatiin kuuluivat Mark Adams (Edinburgh International Film Festival), Steven Bestwick (The Yellow Affair) ja Agneta Perman (SVT International).

Kotimainen kauhu kiinnosti elokuvien ostajia

Seitsemättä kertaa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin yhteydessä järjestetty ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair keräsi ennätysmäiset yli 400 osallistujaa, joista noin 80 oli kansainvälisiä elokuvateollisuuden ammattilaisia. Edustettuna oli alan merkittäviä myyntiyhtiöitä, levittäjiä, festivaaleja, agentuureja ja ammattilehdistöä.

Tapahtumassa esitettiin 53 valmista tai tuotannossa olevaa elokuvaa. Works in Progress -osiossa esitellyt 25 elokuvaprojektia saivat hyvän vastaanoton elokuvien ostajilta. Erityistä kiinnostusta herättivät Yksittäistapauksen lisäksi mm. Hanna Bergholmin kauhuelokuva PahanhautojaZaida Bergrothin historiallinen draama Marian Paratiisi ja Taneli Mustosen kauhuelokuva The Twin.

Toista kertaa järjestetyssä Nordic Flair -tapahtumassa noin 60 pohjoismaista näyttelijää osallistui simuloituun koekuvaukseen Euroopan parhaiden roolittajien edessä. Muun muassa Bond-elokuvia työkseen roolittaneet vieraat kertoivat ällistyneensä koekuvauksiin osallistuneiden näyttelijöiden tasosta. Tapahtuma huipentui toisen Nordic Flair -palkinnon myöntämiseen näyttelijä Laura Birnille.

FFA_tiedote_28092018