/ Tiedotteet
– Yhdentoista päivän ajan Helsingissä juhlitaan elokuvaa, kun Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa täyttää valkokankaat laadulla jo 31. kerran.
– R&A:n ja KAVIn yleisökilpailuun osallistuu viisi elokuvaa.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali alkaa tänään odotetun COLD WAR – elokuvan näytöksellä Bio Rexissä. Puolalaisen Pawel Pawlikowskin ylistetyn rakkauselokuvan liput on myyty loppuun. Festivaalin lipunmyynti on alkanut muutenkin vilkkaasti. Yleisön suosikkeihin ovat lukeutuneet mm. amerikkalaisen ohjaajalegenda Spike Leen vierailu festivaalilla, Boots Rileyn komedia SORRY TO BOTHER YOU ja absurdi toimintarymistely MANDY. Osalle loppuunmyydyistä elokuvista järjestetään lisänäytöksiä festivaalin loppupuolella.
    
Rakkautta & Anarkiaa järjestää tänä vuonna historiansa ensimmäisen kilpasarjan. R&A Shorts -tapahtuman kotimaisen kilpailun voitosta ja R&A LIFT -palkinnosta kisaa 32 kotimaista lyhytelokuvaa. Kaiken kaikkiaan R&A esittää 164 pitkää elokuvaa, 191 lyhytelokuvaa ja SORJONEN-tv-sarjan 2. kauden kaksi ensimmäistä jaksoa.

ELOKUVANTEKIJÄVIERAITA
Vuoden kiinnostavimpien elokuvien tekijöitä vierailee festivaalilla sankoin joukoin. Heti avajaisviikonloppuna ovat paikalla mm. italialaisen mafiatarinan BOYS CRY ohjanneet D’Innocenzon veljekset, räväkän tanskalaisen nuorisokuvauksen DENMARK ohjaaja Kasper Rune Larsen, islantilaisen mustan komedian UNDER THE TREE ohjaaja Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, adoptioitujen kokemuksista THE RETURN -elokuvan ohjannut tanskalainen Malene Choi, CENTRAL AIRPORT THF -dokumenttinsa Helsinkiin tuova brasilialaisohjaaja Karim Aïnouz, ANNA AND THE APOCALYPSE -zombie-musikaalin ohjannut John McPhail sekä THE END OF THE CHAIN -pikaruokalakomedian virolainen ohjaaja Priit Pääsuke.

Ensi viikolla Helsinkiin saapuvat mm. voimakkaan tanskalaistrillerin THE GUILTY tähtinäyttelijä Jakob Cedergren, roisin ranskalaisen komedian SEXTAPE ohjaaja Antoine Desrosières, Saksassa palkintopöydät elokuvalla 3 DAYS IN QUIBERON putsannut ohjaaja Emily Atef, liki 25 vuotta sitten R&A:ssa elokuvansa THE ADVENTURES OF PRISCILLA, QUEEN OF THE DESERT (R&A 1994) esitellyt ohjaaja Stephan Elliott sekä Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoa tavoittelevien elokuvien tekijöitä.

Aiemmin ilmoitettujen vieraiden lisäksi festivaalille saapuu Irlannin vuoden 1847 nälänhädästä vakuuttavan historiallisen draamaelokuvan BLACK ’47 luonut ohjaaja Lance Daly, joka on Helsingissä 27.–30. syyskuuta.
YLEISÖKILPAILUSSA VIISI ELOKUVAA
Rakkautta & Anarkiaa – yleisöäänestys toteutetaan yhteistyössä KAVIn kanssa. Kilpailuun osallistuvat elokuvat ovat BIRDS OF PASSAGE, DAUGHTER OF MINE, THE HEIRESSES, PETRA ja SORRY TO BOTHER YOU. Yleisö voi äänestä suosikkiaan KAVIn verkkosivuilla (www.kavi.fi/hiffkilpailu). Voittajaelokuva esitetään marraskuussa elokuvateatteri Orionin Kuukauden elokuvana.
Lämpimästi tervetuloa festivaalille!