/ Tiedotteet

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair esittelee suomalaista elokuvaa kansainvälisille elokuva-alan ammattilaisille seitsemännen kerran. Tapahtumassa toista kertaa jaettavan Nordic Flair -palkinnon saa tänä vuonna näyttelijä Laura Birn. Suomen suurin elokuvan ammattilaistapahtuma järjestetään Helsingissä 25.–27. syyskuuta 2018.

Näyttelijä Laura Birnsaa tämän vuoden Nordic Flair -palkinnon. Palkinto annetaan vuosittain ansioituneelle elokuva-alan kyvylle, joka tekee pohjoismaista osaamista tunnetuksi maailmalla. Birn palkitaan inspiroivista roolitöistään sekä monipuolisesta kansainvälisestä ja kotimaisesta urastaan elokuvissa ja televisiossa, mistä tuorein esimerkki on rooli Netflix-sarjassa The Innocents. Palkinnon jakavat Suomen suurin elokuvan ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair ja Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali. Ensimmäisen Nordic Flair -palkinnon sai muun muassa Game of Thrones-sarjasta tuttu tanskalaisnäyttelijä Pilou Asbæk.

Finnish Film Affair -tapahtumaan saapuu noin 85 kansainvälistä vierasta, jotka edustavat tärkeitä elokuvien myyntiyhtiöitä, levittäjiä, festivaalien valitsijoita sekä elokuva-alan ammattilaislehtiä eri puolilta maailmaa. Vieraille esitellään tapahtumassa yli 50 suomalaista elokuvaa. Niistä 28 on jo valmistuneita ja 25 kehitteillä tai tuotannossa.

Elokuva-alan kansainvälisten ammattilaistapahtumien merkitys kasvaa vuosi vuodelta. Suomalaisille elokuvantekijöille Finnish Film Affair on tärkeä kanava päästä esittelemään hankkeitaan kansainvälisille ostajille. Monet suomalaiset elokuvat ovat löytäneet myyntiyhtiön, yhteistuotantokumppanin, näkyvyyttä alan lehdistössä ja tärkeitä kontakteja tapahtumasta.

FFA:n pohjoismaisten elokuva-alan osaajien kansainvälistymiseen ja urakehitykseen panostava Nordic Flair -ohjelma on tänä vuonna suunnattu ammattinäyttelijöille. Ohjelmaan kuuluu näyttelijöiden kansainvälistä uraa ja roolitusta käsittelevät paneelit sekä eurooppalaisten casting director -vieraiden kanssa suoritettavat simuloidut koekuvaukset.

Finnish Film Affair järjestetään osana Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalia Helsingissä 25.–27. syyskuuta 2018.

FFA_tiedote_20180906