/ Tiedotteet

Cut to the Chase – R&A Shorts -tapahtumassa ensimmäistä kertaa järjestettävään kotimaiseen kilpailuun on valittu 32 lyhytelokuvaa. Tänään julkistettu nelihenkinen jury palkitsee voittajaelokuvan 1500 euron arvoisella R&A LIFT -palkinnolla. Kilpailun lisäksi Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin osana järjestettävä tapahtuma esittää parhaita uusia lyhytelokuvia pohjoismaisella painotuksella. R&A Shorts järjestetään 26.–30. syyskuuta.

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin yhteydessä toista kertaa järjestettävä Cut to the Chase – R&A Shorts-lyhytelokuvatapahtuma saa oman kilpasarjansa. Tapahtuman ensimmäiseen kotimaisten lyhytelokuvien kilpailuun on valittu 32 elokuvaa, jotka esitetään viidessä eri näytöksessä. Esiraati valitsi kilpasarjan elokuvat 164:n vuosina 2017 – 2018 valmistuneen lyhytelokuvan joukosta. Lista kilpasarjaan valituista elokuvista löytyy tiedotteen toiselta sivulta.

Kotimaisen kilpailun ammattilaisjuryyn kuuluvat Ylen radioäänet Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan, Miltton Creativen luova johtaja Mikko Hakkarainen ja viime vuoden R&A Shorts -yleisöpalkinnon voittanut ohjaaja ja kuvaaja Johannes Östergård. Kilpailun voittaja ja 1500 euron arvoisen R&A LIFT -palkinnon saaja julkistetaan lauantaina 29. syyskuuta.

Kaiken kaikkiaan R&A Shorts esittää viiden päivän aikana 191 lyhytelokuvaa yli 30 kuratoidussa sarjassa. Ohjelmiston ytimessä ovat kotimainen ja pohjoismainen elokuva. Tapahtuman vieraiksi saapuvat mm. nuorta ruotsalaista elokuvantekijäsukupolvea edustava ohjaaja Bahar Pars, jonka lyhytelokuvat saavat oman retrospektiivinsä, Tanskan johtavan riippumattoman elokuvakoulun Super16:n opiskelijat sekä Leffalabra x R&A Shorts -näytöksessä haastateltava ruotsalainen Sanna Lenken, jonka pitkä esikoiselokuva Pieni siskoni (Min lilla syster) oli yksi vuoden 2015 R&A-hiteistä.

R&A Shorts osallistuu ohjaajalegenda Ingmar Bergmanin 100-vuotisjuhlintaan. Ylen kanssa yhteistyössä järjestettävä Bergman Revisited -erikoisnäytös sisältää ruotsalaismestarin inspiroimia uusia lyhytelokuvia, joita ovat ohjanneet mm. Tomas Alfredson, Lisa Aschan ja Pernilla August. Kotimaisiin lyhytelokuvavieraisiin lukeutuu Hannaleena Hauru, joka tuo festivaalille hittielokuva Titanicin inspiroiman uuden lyhytelokuvansa METATITANIC.

Kotimaisen kilpailun R&A LIFT -palkinnon sponsoroi median, taiteen ja kulttuurin yhdistävä LIFT-tapahtuma. R&A Shorts -yleisöpalkinnon tämänvuotinen sponsori on Rajala Pro Shop.

31. Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali järjestetään 20.–30. syyskuuta 2018. Festivaalin ohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan 7.9. Yksittäisten lippujen myynti alkaa 13.9.

RA_Shorts_tiedote_20180831