/ Tiedotteet

Suomen suurin ja kaunein elokuvafestivaali tuo Cannesin ja Sundancen pääpalkintojen voittajat Helsingin valkokankaille. Syksyn festivaalilla saavat Suomen ensi-iltansa Cannesissa Kultaisen palmun voittanut SHOPLIFTERS ja Un Certain Regard -voittaja RAJA, jonka toista pääosaa esittää suomalainen Eero Milonoff, sekä Sundancessa palkittu THE MISEDUCATION OF CAMERON POST. Rakastetut elokuvateatterit Bio Rex ja Maxim palaavat festivaalin näyttämöiksi. 31. Rakkautta & Anarkiaa -festivaali järjestetään 20. – 30.9.2018.

Rakkautta & Anarkiaa esittää Cannesin elokuvajuhlien suurimpien voittajaelokuvien Suomen ensi-illat. Kultaisen palmun napannut japanilaisen Hirokazu Kore-edan SHOPLIFTERS (Manbiki kazoku) on lämmin ja sydämellinen kertomus erilaisesta perheestä, jonka jäsenet oppivat suhtautumaan sääntöihin hieman tavoista poiketen. Un Certain Regard -voittaja RAJA (Gräns) on ruotsalainen fantasiadraama romuluisesta tullivirkailija Tinasta (Eva Melander), joka haistaa ihmisten tunteet. Salaisuudet alkavat paljastua, kun hän kohtaa kaltaisensa muukalaisen (Eero Milonoff). SHOPLIFTERS nähdään elokuvateattereissa loppuvuodesta Cinema Mondon levittämänä ja RAJA 28.9. alkaen Future Filmin levittämänä.

Myös Sundance-festivaalin pääpalkinnon voittanut THE MISEDUCATION OF CAMERON POST saa Suomen ensi-iltansa R&A:ssa. Desiree Akhavanin elokuvassa teini-ikäinen Cameron (Chloë Grace Moretz) pakotetaan homojen eheytysleirille. Atlantic Film tuo elokuvan teattereihin 19.10. alkaen.

 Elokuvan moniäänisyys on ollut R&A:n ytimessä jo 30 vuotta. Elokuva-alan mullistusten keskellä juhlimme tänä vuonna erityisen ylpeinä rohkeita naisia ja marginaalista ponnistavia tekijöitä ja tarinoita, festivaalin toiminnanjohtaja Anna Möttölä sanoo. 

Kotimaisen elokuvan puolella syksyn tapauksiin kuuluu muusikkona tunnetun Anna Erikssonin esikoisohjaus M, joka on ohjaajan persoonallinen näkemys Marilyn Monroesta. Festivaalilla nähdään myös kotimaisia dokumenttielokuvia: Inka Achtén MIEHEN MALLI kertoo, miten intialaisia poikia kasvatetaan eroon alistavasta ja väkivaltaisesta käytöksestä. Iina Terhon FULL OF LOVE – PAKOMATKA PAKASTIMESTA kurkistaa puolestaan uuden burleskin kulttuuriin ja sen vapauttavaan voimaan. 

Remontoitu Bio Rex palaa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin pääteatteriksi. Myös Maxim palaa remontista R&A-teatteriksi. Yhteensä festivaali levittäytyy pääkaupunkiseudulla noin 20 elokuvateatterisaliin. 

31. Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 20.–30.9.2018. Festivaalin ohjelmistosta tiedotetaan lisää elokuussa.

RA_tiedote_06072018