/ Tiedotteet

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa Cut to the Chase – R&A Shorts -lyhytelokuvatapahtuman. Noin 200 lyhytelokuvan lisäksi tapahtumaan kuuluu keskustelutilaisuuksia, lapsille suunnattua ohjelmaa ja elokuvantekijävieraita.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Cut to the Chase – R&A Shorts -tapahtuma (20.–24.9.) tuo lyhytelokuvat Rakkautta & Anarkiaa -festivaalille ennennäkemättömällä tavalla. Tapahtumassa esitetään noin 200 lyhytelokuvaa kaikkiaan 34 ohjelmasarjassa. Niiden joukossa on odotettuja kotimaisia teoksia (mm. Teppo Airaksisen Cannes-voittaja Katto) ja parhaita uusia lyhytelokuvia maailmalta (mm. SXSW:issä palkittu Forever Now ja Teddy-palkittu My Gay Sister). Tapahtumassa esitetään myös Rosa Liksomin ja ruotsalaisen Amanda Kernellin (Saamelaisveri) retrospektiivit.

Lyhytelokuvista keskustellaan lauantaina 23.9. LYHYESTÄ PITKÄÄN -näytösten yhteydessä. Ideasta elokuvaksi esittelee kotimaiset lyhytelokuvakilpailut ja -kollektiivit. Finnish Future Masters tuo kokeneita lyhytelokuvantekijöitä keskustelemaan uristaan ja lyhytelokuvien asemasta. Finnish Future -osiossa esitetään vuoden 2017 Uneton48-elokuvakilpailun finalistiteokset, minkä jälkeen niiden tekijät pitchaavat elokuvaideoitaan ammattilaisraadille yleisön edessä.

Korjaamon vintillä järjestetään lastenlauantaina 23.9. lyhytelokuvanäytös ja animaatiotyöpaja. Dubrovnik Barissa on torstaina 21.9. luvassa Loud Silents -näytös, jossa soulia ja funkia yhdistelevä Haamu säestää amerikkalaisen animaation antisankareita Felix-kissaa ja Krazy Katia.

Lisäksi R&A Shortsin yleisö pääsee äänestämään parasta kotimaista lyhytelokuvaa. Elokuvan tuotantoryhmälle annettavan palkinnon sponsoroi Elisa Kulma. Lyhytelokuvatapahtuman yleisösuosikkeja esitetään Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin jälkeen myös eri puolilla Suomea osana R&A-kiertuetta.