/ Tiedotteet

TIEDOTE 8.6.2017
Julkaisuvapaa heti

Suomen suurin ja kaunein elokuvafestivaali juhlii näyttävästi 30-vuotista taivaltaan. Vuoden parhaiden elokuvien lisäksi pyöreitä vuosia juhlistetaan R&A-kirjalla, festivaalilla aiemmin esitettyjen klassikkoelokuvien sarjalla ja entistä suuremmalla määrällä lyhytelokuvia. 30. Rakkautta & Anarkiaa -festivaali järjestetään 14. 24.9.2017.

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Festivaalin juhlavuoden elokuviin kuuluvat muun muassa Berliinin elokuvajuhlien pääpalkinnon Kultaisen karhun voittanut vinksahtanut unkarilainen rakkauselokuva On Body and Soul sekä seksikäs ja synkkä brittiläinen klassikkotulkinta Lady Macbeth. Elokuvat tulevat myöhemmin elokuvateattereihin Cinemansen ja Cinema Mondon levittäminä.

Juhlintaan otetaan varaslähtö jo elokuussa kirjan ja elokuvasarjan muodossa. 30 vuotta rakkautta ja anarkiaa -kirja paljastaa festivaalin vaiheet alkuaikojen villeistä vuosista sen nykyiseen asemaan Suomen suurimpana ja kauneimpana elokuvatapahtumana. Kalle Kinnusen ja Lauri Lehtisen loihtima annos suomalaista elokuvahistoriaa ilmestyy 16.8. Like Kustannuksen tarjoilemana.

– Kirjaa lukiessa ihmettelee, miten festivaalin taustalla toimineet perustajajäsenet ovat yhä hengissä, Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin nykyinen toiminnanjohtaja Anna Möttölä sanoo.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin merkitystä suomalaiselle elokuvakulttuurille juhlitaan myös elokuvateatteri Orionissa. 30 vuotta Rakkautta & Anarkiaa -sarjaan kuuluu festivaalilla Suomen ensiesityksensä saaneita elokuvia, kuten Hard Boiled, Pulp Fiction ja The Virgin Suicides. KAVI:n R&A-sarja alkaa 16.8. Gregg Arakin elokuvalla Mysterious Skin.

Lyhytelokuvat ovat entistä paremmin esillä syyskuun festivaalilla. Niitä nähdään ohjelmistossa ennätysmäärä. R&A:ssa esitettäviin lyhytelokuviin lukeutuu myös vastikään Cannesin elokuvajuhlilla palkittu Teppo Airaksisen elokuva Katto.

30. Rakkautta & Anarkiaa -festivaali valloittaa Helsingin elokuvasalit 14. – 24.9.2017. Festivaalin pääteatterina jatkaa viime vuoden tapaan Savoy-teatteri. Päivittyvät tiedot juhlavuoden ohjelmistosta löytyvät osoitteesta hiff.fi.

2017_06_08_R&A-tiedote