/ Tiedotteet

KELLY THORNTON

Kelly Thornton on nuori (s. 1997) irlantilainen näyttelijälupaus. Hänet nähdään John Carneyn (Once, 2007, Begin Again, 2013) hurmaavassa uutuuselokuvassa SING STREET. Komediallisessa musiikkidraamassa nuori poika ihastuu ja perustaa bändin saadakseen tytön itselleen.

Kelly Thornton on median haastateltavissa 19.9.

Haastattelupyynnöt festivaalin tiedottajalle: saija@hiff.fi, 050 355 82 74

 

JOHN MICHAEL MCDONAGH ja ELIZABETH EVES

Irlantilaisen ohjaaja-käsikirjoittaja John Michael McDonaghin läpimurtotöissä Brendan Gleeson näytteli ensin korruptoitunutta poliisia (The Guard, R&A 2011) ja sitten viinaan sortuvaa pappia (Calvary, R&A 2014). Hulvatonta dialogia pursuava tyyli jatkuu McDonaghin kolmannessa elokuvassa WAR ON EVERYONE, jossa Alexander Skarsgård ja Michael Peña käyttäytyvät huonosti, kiristävät rikollisia ja rikkovat käytännössä kaikkia sääntöjä New Mexicon pahoina poliiseina. Alamaailmasta nousee useampia vihamiehiä, kunnes viimeisin tuntuu liian suurelta palalta jopa heille.

John Michael McDonagh ja Elizabeth Eves Helsingissä 16.–18.9. Haastattelupyynnöt festivaalin tiedottajalle.

 

MICHAEL GRAVERSEN

Kun tanskalaisohjaaja Michael Graversen aloitti DREAMING OF DENMARK -elokuvan teon, Tanskaan saapui vuosittain vain muutamia satoja alaikäisiä turvapaikanhakijoita ilman huoltajaa. Nyt heitä saapuu tuhansia. Dokumenttielokuva kuvaa hetkiä yhden turvapaikanhakijan arjesta ja Euroopasta, jota ei turistin silmin näe. Ohjaajan ote on tarkkaileva, mutta hän myös osallistuu nuoren Wasiullahin arkeen ja yrittää auttaa. Näytökset järjestetään yhteistyössä Amnestyn kanssa.

Michael Graversen Helsingissä 23.–24.9. Haastattelupyynnöt tiedottajalle.

 

KIKE MAÌLLO

Espanjalaisen Kike Maíllon ohjaama TORO kertoo entisestä roistosta, jonka on palattava vanhoihin tapoihinsa vielä kerran pelastaakseen veljensä ja tämän tyttären entisen pomonsa ja mentorinsa kynsistä.

Kike Maíllo Helsingissä 18.–21.9. Haastattelupyynnöt tiedottajalle.

 

GABRIELA APARICI

Argentiinalaisen Gabriela Aparicin TANGO SUOMI on osa tanssiteemaisten elokuvien sarjaa. Argentiinassa ei juuri tunneta pikkuruista Suomea ja sen kulttuuria. Argentiinalaisille voi tulla yllätyksenä, kuinka intohimoisesti kaukaisessa Pohjolassa suhtaudutaan heillekin niin tärkeään tanssilajiin, tangoon. Dokumenttielokuvassa vilahtaa liuta tuttuja kasvoja Tuomari Nurmiosta Mika Kaurismäkeen ja M.A. Nummiseen.

Gabriela Aparici Helsingissä 19.9.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Saija Holm, tiedottaja R&A, saija@hiff.fi, 050 355 82 74