/ Tiedotteet

R&A:n yhteydessä järjestettävä Finnish Film Affair (22.–24.9.) saa tänä vuonna vieraakseen yhdeksän Hollywood Foreign Press Associationin (HFPA) jäsentä. HFPA jakaa vuosittain elokuva- ja televisioalan arvostetut Golden Globe -palkinnot. Järjestössä on kaksi suomalaisjäsentä, Kirpi Uimonen ja Erkki Kanto.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali on toista vuotta Hollywood Foreign Press Associationin tunnustama festivaali. Se tarkoittaa, että järjestön jäsenet voivat matkustaa R&A:han etsimään elokuvia Golden Globe -palkintoehdokkaiksi.

Finnish Film Affair on elokuva-alan kansainvälinen ammattilaistapahtuma, joka toimii suomalaisen elokuvan näyteikkunana alan ammattilaisille ympäri maailman. Neljättä kertaa järjestettävään tapahtumaan osallistuu yli 70 ulkomaista vierasta, jotka edustavat elokuvien myyntiyhtiöitä, levittäjiä, festivaalivalitsijoita (mm. Sundance, SXSW) ja ammattilehdistöä (mm. The Hollywood Reporter, Indiewire, Screen International, Variety).

Tapahtuman ohjelmistossa on 60 kotimaista tuotantoa ja projektia, joista 30 on jo valmistuneita elokuvia ja toiset 30 tekeillä olevia kotimaisia tuotantoja. FFA jakaa ensimmäistä kertaa parhaan pitchauksen palkinnon tuotannossa olevalle kotimaiselle elokuvalle. Kansainvälistä potentiaalia osoittavalle tuotannolle myönnettävä palkinto on 3 000 euroa, joka käytetään elokuvan kansainväliseen markkinointiin. Tapahtuman tämänvuotisen ammattilaispaneelin teemana on Developing a film for the American markets.

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:
Finnish Film Affair: Laura Laaksonen / p. 050 3486 132 / laura@hiff.fi
Rakkautta & Anarkiaa: Sara Norberg / p. 040 591 6171 / sara@hiff.fi

RA Finnish Film Affair Tiedote 030915