/ Tiedotteet

Suomen suurimman elokuvafestivaalin ja Ylen yhteistyössä R&A-elokuvia esitetään Yle Teemalla ja Docventuresissa samalla kun valitut Yle-sisällöt pääsevät valkokankaalle festivaalilla. Yhteistyön isot nimet ovat Bruno Dumont, Alex Gibney ja Alex Ross Perry, joka on festivaalin vieraana 21.24.9. Festivaalilla nähdään myös kehitysyhteistyötä tarkasteleva dokumenttielokuva For Kibera!

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalille vieraaksi tulevan Alex Ross Perryn elokuvien esittäminen televisiossa on Yle Teeman päänavaus amerikkalaisen indie-elokuvan uuden kiinnostavan tekijän esittelyssä suomalaisille. Perryn draamakomediat ovat urbaaneja ihmissuhdekuvauksia, joita keventää akateemisen toteava, mutta arkisiin ilmiöihin osuva huumori. Yle Teeman Kino Keskiviikossa esitetään festivaaliviikoilla Perryn ensimmäinen ja toinen elokuva THE COLOR WHEEL (2011) ja LISTEN UP PHILIP (2014). Samaan aikaan festivaalilla esitetään Listen Up Philip sekä Perryn uusin elokuva QUEEN OF EARTH. Elokuvateatteri Andorrassa järjestetään 23.9. klo 18.30 masterclass-tilaisuus, jossa Perry keskustelee elokuvatoimittaja Kalle Kinnusen kanssa amerikkalaisen indie-elokuvan uudesta noususta.

R&A ja Yle Teema esittävät festivaalin aikana myös ranskalaisen Bruno Dumont’n minisarjan PIKKU QUINQUIN (Li’l Quinquin). Elokuvalehti Cahiers du Cinémassa viime vuoden parhaaksi elokuvaksi valittu neliosainen sarja kertoo vinksahtaneella huumorilla siivitetyn tarinan raukeaa pikkukylää huojuttavasta murhamysteeristä. Yle Teema esittää Li’l Quinquinin festivaaliviikolla 21.–24.9.

Viime vuoden tapaan R&A:n dokumenttiohjelmistossa esitettävä elokuva nähdään syksyllä myös televisiossa. Docventures esittää lokakuussa Alex Gibneyn dokumenttielokuvan GOING CLEAR: SCIENTOLOGY AND THE PRISON OF BELIEF, joka kurkistaa järjestäytyneen uskonnon päivänvaloa kestämättömiin kulisseihin. Skientologian korkeimmat auktoriteetit puolustusasemiin saanut elokuva nähdään Docventuresin viikon dokkarina 7.10.

Ylen omia tuotantoja esitetään etukäteen festivaalilla. Kehitysyhteistyön toimimista paikan päällä nairobilaisessa Kiberan slummissa tarkkaileva dokumenttielokuva FOR KIBERA! on varma keskustelunherättäjä. Elokuvan päähenkilö, kiberalainen radio-dj Boy Dallas eli Abdallah Musa saapuu festivaalin vieraaksi 15.–20.9. Elokuvan on ohjannut Kati Juurus ja se nähdään TV:ssä 2.11.

Toinen R&A:ssa nähtävä Yle-tuotanto on Ville Suhosen dokumenttielokuva OMPELIJATAR, joka kertoo viimeisen Suomessa teloitetun naisen tarinan. Poliittisin perustein kuolemaan tuomittu Martta Koskinen rakasti Beethovenia ja keskusteluja kulttuurista ja politiikasta. Ompelijatar esitetään Ylellä Dokumenttiprojektissa 7.12.

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot: Tiedottaja Janne Sundqvist / 050-5464396 / janne@hiff.fi / hiff.fi

RA Yle-yhteistyö 030915