/ Tiedotteet

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin päätöselokuvan BOYHOOD pääosan näyttelijä Ellar Coltrane (s. 1994) on varmistunut festivaalin vieraaksi. Pienen pojan kasvua nuoreksi mieheksi kuvaavaa elokuvaa tehtiin 12 vuoden ajan, ja kaikissa keskeisissä rooleissa nähdään samat näyttelijät alusta loppuun. Boyhood on yksi elokuvavuoden kiitetyimmistä tapauksista maailmalla: ohjaaja Richard Linklater (mm. Rakkautta ennen aamua -trilogia) palkittiin elokuvan ohjauksesta Berliinin elokuvajuhlien Hopeisella karhulla keväällä ja itse elokuva palkittiin juuri vuoden parhaana kansainvälisen elokuvakriitikoiden liiton (Federation of Film Critics) Fipresci Grand Prix -palkinnolla.

Boyhood seuraa Coltranen esittämän Mason-pojan elämän käännekohtia yli vuosikymmenen ajan. Elokuvan alussa pikku-Masonin ja hänen siskonsa elämässä tapahtuu isoja muutoksia, kun he muuttavat uuteen kaupunkiin yksinhuoltajaäitinsä kanssa. Samalla heidän isänsä tekee yllättävän paluun lastensa elämään. Masonin vanhempia esittävät Patricia Arquette ja Ethan Hawke ja pikkusiskona nähdään ohjaaja Richard Linklaterin tytär Lorelei Linklater.

Poikkeuksellista fiktiotuotantoa kuvattiin muutama päivä joka vuosi vuodesta 2000 lähtien. Kuvaukset aloitettiin Ellar Coltranen ollessa 6-vuotias. Ohjaaja-Linklater on kertonut hänen poikenneen muista ehdokkaista mielenkiintoisella olemuksellaan. Coltrane kävi lähes koko lapsuutensa kotikoulua. Oppiminen kokemuksen kautta sai hänet kiinnostumaan kaikenlaisista taidemuodoista. Boyhood ei, näyttelijän nuoresta iästä huolimatta, ollut Coltranen ensimmäinen elokuva, vaan hänellä oli jo näyttelijän kokemusta mainoksista ja indie-elokuvista.

Boyhoodin lehdistönäytökset:
TIISTAI 9.9.2014 klo 09:30 Kinopalatsi, sali 2 (kesto 165 min.)
TORSTAI 25.9.2014 klo 09:30 Tennispalatsi, sali 2

Katso traileri: http://youtu.be/UzTwJWF9yhk Lehdistökuvat: UPI Media (www.upimedia.com, Huom! Palvelu vaatii rekisteröitymisen.)

Boyhood saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 10.10.

Ellar Coltranen haastattelupyynnöt: Liisa Lehmusto, Finnkino liisa.lehmusto@finnkino.fi, 0503585488

boyhood 080914