/ Tiedotteet

18.9. 2013
Huomenna alkavalle 26. Rakkautta & Anarkiaa -festivaalille on viime hetkellä varmistunut useampi uusi kansainvälinen tekijävieras. Myös festivaalin yllätyselokuvat ovat varmistuneet.

R&A:n vieraaksi saapuu MENNEISYYS-elokuvan näyttelijä Tahar Rahim. R&A:n yleisö sai tutustua Rahimiin jo Jacques Audiardin elokuvassa Profeetta, jossa hän esitti vankilaan kuudeksi vuodeksi päätynyttä nuorta miestä. Tämän vuoden festivaalilla Rahim häikäisee Oscar-voittaja Asghar Farhadin avioerosta kertovan Menneisyyden toisessa miespääosassa. Farhadin hienovaraisessa ohjauksessa Ali Mosafan esittämä iranilainen Ahmad palaa vaimonsa pyynnöstä Pariisiin allekirjoittamaan neljä vuotta sitten kesken jääneet eropaperit. Ahmadin saapuminen laukaisee paljastusten kierteen, joka vaikuttaa paitsi eroavaan pariskuntaan, myös vaimon uuden miesystävän, Rahimin esittämän Samirin ja uusperheen lasten elämään. Menneisyys-elokuvasta järjestetään lisänäytös pe 27.9. klo 18, Maxim 1.

Menneisyys teatteriensi-illassa 29.11. Rahim Suomessa 26.-28.9., haastattelupäivä 27.9. Haastattelupyynnöt: Mika Siltala, Cinema Mondo / mikas[at]cinemamondo.fi

Festivaalille on varmistunut vieraaksi myös FIRE IN THE BLOOD -dokumentin ohjaaja Dylan Mohan Gray. Elokuva kertoo, kuinka länsimaiset lääkeyhtiöt ja hallitukset estävät patenteillaan kehitysmaita saamasta halpoja AIDS-lääkkeitä, aiheuttaen kymmenien miljoonien ihmisten tarpeettoman kuoleman. Myös WILD BILL -elokuvan tuottaja Sam Tromans on varmistunut festivaalin vieraaksi. Dexter Fletcherin ohjaama Wild Bill on tyylikkäillä western-vaikutteilla maustettu, katu-uskottava rikosdraama miehestä, joka yrittää vankilasta vapauduttuaan olla hyvä isä pojilleen.

R&A:n yllätyselokuvat varmistuneet 

Ohjelmiston yllätyspaikoilla nähtävät elokuvat ovat nyt varmistuneet. Legendaarisesta Hollywood-ohjaajasta ja käsikirjoittajasta John Miliuksesta kertova, Zak Knutsonin ja Joey Figueroan ohjaama dokumentti MILIUS esitetään lauantaina 28.9. Orionissa klo 14. Yllätyselokuvana nähdään myös Steven Soderberghin nähtävästi viimeiseksi studioelokuvaksi jäävä SIDE EFFECTS. Rooney Maran, Channing Tatumin ja Jude Law’n tähdittämässä trillerissä nuoren naisen maailma kääntyy päälaelleen, kun hänen psyykelääkkeensä aiheuttaa odottamattomia sivuvaikutuksia. Side Effects nähdään festivaalin päätöspäivänä 29.9. klo 21.00 Bio Rexissä. Molempien liput ovat jo myynnissä.

Viime hetkillä ohjelmistoon on varmistunut myös kaksi Suomen ennakkoensi-iltaa.

R&A:n tribuuttina äskettäin menehtyneelle näyttelijä James Gandolfinille nähdään romanttinen komedia ENOUGH SAID. Nicole Holofcenerin ohjaamassa elokuvassa Gandolfini tekee yhden viimeisistä rooleistaan miehenä, joka rakastuu ex-vaimonsa uuteen ystävättäreen. Enough Said Kino Engel 1&2 sunnuntaina 29.9. klo 12.

Wikileaksista kertova trilleri VIIDES VALTA (The Fifth Estate) saa Euroopan ensi-iltansa R&A:ssa 25.9. klo 16.00 Orionissa. Elokuvan on ohjannut Bill Condon ja sen teatteriensi-ilta on 25.10. Enough Said ja Viides Valta -elokuvien R&A-liput tulevat myyntiin 19.9.

Suuren kysynnän vuoksi Joshua Oppenheimerin kehuttu dokumentti THE ACT OF KILLING saa lisänäytöksen 22.9. klo 21.45, Kinopalatsi 1. Liput näytökseen jo myynnissä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt, ellei toisin mainita:

Tiedottaja Kira Schroeder/ Rakkautta & Anarkiaa / kira[at]hiff.fi / 0503716483 / hiff.fi