/ Tiedotteet

 25.9.2011

Tänään päättyvä 24. Rakkautta & Anarkiaa -festivaali onnistui jälleen houkuttelemaan elokuviin ja oheistapahtumiin hieman edellisvuosia enemmän kävijöitä. Tänä vuonna 11-päiväisellä tapahtumalla oli yhteensä 54 022 kävijää.

Vuoden 2011 festivaalin ohjelmistossa oli 145 pitkää ja 67 lyhyttä elokuvaa Näytöksiä oli 400 ja saleja 14, uutuutena toimivaksi festivaaliteatteriksi osoittautunut Orion. Loppuunmyytyjä näytöksiä oli 113; joukossa muun muassa hetkessä loppuunvarattu avajaiselokuva IHO JOSSA ELÄN, juhlagaalan elokuva DRIVE sekä päätöselokuva, iranilainen NADER JA SIMIN: ERO.

Suosituimpien joukossa olivat myös esimerkiksi Asian Cuts -sarjaan kuuluva, Tsui Harkin ohjaama DETECTIVE DEE AND THE MYSTERY OF THE PHANTOM FLAME, Miranda Julyn indie-elokuva THE FUTURE, teatterilevitykseenkin tuleva Icíar Bollaínin SADE KUULUU MEILLE sekä surffi- ja lumilautailuaiheiset pientuotannot FINNSURF ja SIBERIA TEACHES. Myös ranskalais-suomalainen LET MY PEOPLE GO! yllätti suosiollaan. Yllätyselokuva, Sigur Rós -dokumentti INNI, oli loppuuunmyyty. Festivaalilla nähtiin 18 teatterilevitykseen tulevaa elokuvaa, muun muassa ruotsalainen SHE MONKEYS ja norjalainen HEADHUNTERS. Lista levitykseen tulevista elokuvista on ohessa.

Ensimmäistä kertaa R&A:ssa järjestetty Kotimaisen elokuvan viikko moninkertaisti kävijämääränsä. Myös koululaisille suunnatulla R&A Pulpettikino -elokuvasarjalla oli lähes 2000 katsojaa.

R&A jatkuu vielä ensi viikolla Lahden Kino Iiriksessä ja Jyväskylän Kampus Kinossa.

Rakkautta & Anarkiaa kiittää lämpimästi katsojia ja tukijoita onnistuneesta festivaalista. Ensi vuonna R&A viettää 25-vuotisjuhlavuottaan.

Lisätietoja:
Tiedottaja Henna Raatikainen
p. 044 268 7564
henna@hiff.fi

Pdf: Rakkautta & Anarkiaa -festivaali jatkaa kasvuaan, 25.9.2011