/ Tiedotteet

15.9.2011

Suomen suurin elokuvafestivaali Rakkautta & Anarkiaa alkaa tänään loppuunmyydyllä avajaiselokuvalla, Pedro Almodóvarin trillerillä IHO JOSSA ELÄN. Muu ohjelmisto päästetään irti huomenna perjantaina.

Ensimmäisen festivaaliviikonlopun aikana Helsingissä nähdään elokuvanäytösten ja klubien lisäksi joukko kansainvälisiä ja kotimaisia tekijävieraita. Paikalla ovat muun muassa KHODORKOVSKY-dokumentin ohjannut Cyril Tuschi, THE BENGALI DETECTIVE -dokumentin ohjaaja Phil Cox ja säveltäjä-äänisuunnittelija Dennis Wheatley, BEHIND BLUE SKIES -elokuvan ohjaaja Hannes Holm sekä irlantilainen PARKED-tähti Colm Meaney ja KNUCKLE-ohjaaja Ian Palmer.

Naapurimaasta Virosta Suomeen saapuvat upean SILLIT SUOLASSA: TARINOITA TALLINNASTA -elokuvan ohjaaja Jaak Kilmi ja tuottaja Kiur Aarma, KUKU – I WILL SURVIVE -dokumentin ohjaaja Andres Maimik sekä GRAVEYARD KEEPER’S DAUGHTER -elokuvan ohjannut Katrin Laur. Myös ensimmäistä kertaa R&A:ssa järjestettävällä Kotimaisen elokuvan viikolla 16.–22.9. nähdään runsaasti tekijävierailuja ja keskusteluja.

Suurimpaan osaan näytöksistä on vielä lippuja jäljellä. Loppuunmyytyjä ovat avajaiselokuvan lisäksi muun muassa R&A-juhlagaalan elokuva DRIVE sekä osa elokuvien DETECTIVE DEE AND THE MYSTERY OF THE PHANTOM FLAME, SADE KUULUU MEILLE, MEDIANERAS, POLISS, HESHER, NEDS, RED NIGHTS ja NAAPURINI YAMADAT näytöksistä. Osittain suomalaisvoimin toteutetut SIBERIA TEACHES ja LET MY PEOPLE GO! ovat yllättäneet suosiollaan. Molemmat näytökset Siperian maisemissa kuvatusta lumilautailuelokuvasta ovat loppuunmyytyjä. LET MY PEOPLE GO!, jonka ohjaaja Mikael Buch ja pääosanäyttelijä Nicolas Maury vierailevat ensi viikolla Helsingissä, on myynyt yhden näytöksen loppuun.

Lisätietoja:
Henna Raatikainen
henna@hiff.fi
044 268 7564

Pdf: R&A alkaa tänään, 15.9.2011