Manifesteja! Maaleja! Riitasointuja! Katkenneita kieliä, taiteilijamieliä.

Kuva elokuvasta Maudie.

Joseph Beuys hylki taidetta ja pyrki tekemään kaikesta taidetta. Hän puhui yksinkertaisin sanoin kivikovaa politiikkaa, jonka hän sulki teoksiinsa piiloon selityksiltä. Beuys on välttämätöntä nähtävää jokaiselle EMMAn keväisessä retrospektiivissä käyneelle.
Näytökset
Goodiepal eli Parl Kristian Bjørn Vester on tanskalais-färsaarelainen muusikko, taiteilija ja teoreetikko, josta kulkee toinen toistaan hämmentävämpiä tarinoita; ne ovat osa hänen jonkinlaista elämän performanssiaan. Goodiepal toimi Tanskan kuninkaallisen musiikkikorkeakoulun elektronisen musiikin osastonjohtajana, kunnes erottuaan julisti »herrasmiehen sodan» modernin tietokonemusiikin ja mediataiteen typeryyttä – sekä entistä työnantajaansa – vastaan.
Näytökset
New Yorkin kadut kimmelsivät. Lunta oli satanut metritolkulla ja päiväkausia. Vitivalkoisten kinosten kiertäminen kesti, kesti ja kesti – ambulanssi teki matkaa melkein tunnin. Sillä välin Lee Morganin 33-vuotias liekki oli ehtinyt jo sammua. Yksi kaikkien aikojen jazz-trumpetisteista menehtyi Helen-vaimonsa ampumaan luotiin Slug’s Saloonin lattialle helmikuussa vuonna 1972.
Näytökset
Alussa oli valo. Lumièren veljekset olivat 1800-luvun lopun monialayrittäjiä ja keksijöitä, joilla oli kaikkea lääkepatenteista kutomoihin – sekä elokuva. Veljesten museona toimiva kotitalo Lyonissa on täynnä sykähdyttäviä, merkillisiä elokuvausvempaimia. Louis ja Auguste tuottivat reilun kymmenen vuoden aikana yli 1400 vajaan minuutin mittaista elokuvaa.
Näytökset
Ohjaaja Aisling Walshin tosipohjainen draama on sydämeenkäyvä kuvaus 1900-luvun alkupuoliskolla eläneestä kanadalaisesta kansantaiteilijasta Maud Lewisista, joka lapsuuden reumakuumeen aiheuttamista elinikäisistä kivuista ja ankarasta elämästään huolimatta näki maailman yksinkertaisen kauneuden.
Näytökset