Kuumimmat, viileimmät ja odotetuimmat uudet elokuvat. Festivaalin pääsarja.

Kuva elokuvasta BPM (Beats Per Minute).

Rakkautta & Anarkiaa on esittänyt suurimman osan Claire Denis’n hurjista ohjauksista. Denis yllätti toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla hurmaavalla ja särmikkäällä uutuudellaan. Un beau soleil intérieur kertoo onnen tavoittelusta ja Pariisin olemuksesta. Aiheet ovat ikuisia, mutta tarina hengittää emotionaalisesti anteliaan Juliette Binochen tahtiin – tarjolla on siis kutkuttava, sykettä kiihdyttävä seikkailu, joka tarjoaa uusia näkökulmia rakkauteen.
Näytökset
Kenties vaikea uskoa, mutta taaperona David Lynch oli kuin kuka tahansa perusvauva: kuumalla ilmalla hän tykkäsi istuskella parhaan kaverinsa kanssa kuralammikossa puun alla ja puristella savista mutaa. Nykyisin 71-vuotiaan elokuvantekijän kädet ovat edelleen – kirjaimellisesti – savessa, vaikka leikkikenttä onkin vaihtunut Idahon Sandpointista Hollywoodin kukkuloille.
Näytökset
Ismael (Mathieu Amalric) on ketjussa polttava ja juova huithapeli elokuvaohjaaja, jota vainoavat painajaiset. Miksi? No, muun muassa siksi, että hänen vaimonsa Carlotta (Marion Cotillard) katosi selityksettä 20 vuotta sitten. Viime vuosina Ismael on löytänyt univaikeuksistaan huolimatta jonkin sortin onnen. Löytyyhän viereltä tyystin epäaavemainen astrofyysikko Sylvia (Charlotte Gainsbourg).
Näytökset
Long on mestari veitsen käytössä, oli kyse sitten kiinalaisen ruoan valmistamisesta tai välienselvittelystä gangstereiden kanssa. Long joutuu jättämään kotimaansa Taiwanin ja lähtee Japaniin odottelemaan pölyn laskeutumista sekä hoitamaan jälleen yhden tilauskeikan. Huumorin siivittämä perhedraama kohtaa yllättävän jouhevasti reippaan Aasia-actionin.
Näytökset
»You’re gorgeous. You’re a boss bitch», sanoo Patricia »Patti» Dombrowski itselleen – eikä anna kenenkään väittää muuta. Elokuvavuoden riemastuttavin ja aidoin sankari on New Jerseyn kurjistuneella pohjoispuolella elämäänsä lusiva rääväsuinen, ylipainoinen punapääteini, jolla on haave: rap-tähteys.
Näytökset
Mildred Hayes (Frances McDormand) on saanut tarpeekseen. Lapsista toinen on muutamaa kuukautta aiemmin raiskattu ja murhattu, mutta kukaan ei ole tehnyt asialle mitään – Ebbingin poliisi keskittyy lähinnä kiduttamaan tummaihoisia. Oikeus on otettava omiin käsiin, joten Hayes vuokraa kolme jättimäistä mainostaulua kaupunkiin johtavan tien varresta ja vaatii niissä suorasanaisesti oikeutta.
Näytökset