Rakkautta & Anarkiaa x HDW: Filming Fashion 12.-14.9.

ELOKUVAT LOPPUUNMYYTY

Muodin ja elokuvan suhde on kiehtova ja monisäikeinen, valkokankaan tyyli-ikoneista legendaarisiin pukusuunnittelijoihin ja syväluotaaviin tarinoihin muotimaailmasta. Tänä vuonna Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ja Helsinki Design Week esittävät kaksi kiinnostavaa uutta dokumenttia uraauurtavista brittisuunnittelijoista, oman tien kulkijoista Vivienne Westwoodista ja Alexander McQueenista. Muodikkaissa illoissa on lisäksi luvassa inspiroivia yllätyksiä ja keskusteluja, joissa syvennytään muotielokuvan teemoihin.

Keskiviikko 12.9. klo 18:00 – Korjaamo Kino Töölö
McQueen LOPPUUNMYYTY
Ohj. Ian Bonhôte, Peter Ettedgui, 2018
Kieli: englanti
Tekstitys: –
111min

Ennen McQueen-elokuvanäytöstä luovuudesta ja oman tien kulkemisesta muotimaailmassa keskustelemassa Sasu Kauppi sekä Nomen Nescion Niina ja Timo Leskelä. Tapahtuman moderoi Helsinki Design Weeklyn päätoimittaja Anni Korkman.

Torstai 13.9. klo 18:00 Samuji House
Visioita ja vaatteita – Muodin ja elokuvan ilta
Muoti on ollut osa elokuvaa koko sen historian ajan, mutta miten muotia käytetään elokuvissa ja miten muoti käyttää elokuvia? Entä millaisia tarinoita muotisuunnittelijoista kerrotaan heistä tehdyissä dokumenttielokuvissa? Mukana keskustelussa ovat näyttelijä Jessica Grabowsky, puvustaja Karoliina Koiso-Kanttila sekä pukututkija Piia Lempiäinen. Keskustelua moderoivat EDIT-taidemedian Anu Pasanen ja Sanna Lipponen.

Perjantai 14.9. klo 20:30 – Riviera Kallio
Westwood: Punk, Icon, Activist
 LOPPUUNMYYTY
Ohj. Lorna Tucker, 2018
Kieli: englanti
Tekstitys: –
80min
Tapahtumassa mukana Vaaterekki!

Linkki Facebook-tapahtumaan tässä.

Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa. Pohjoismaiden suurin designfestivaali Helsinki Design Week järjestetään 6.-16.9.2018. Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 20.-30.9.2018.

Yhteistyössä