Oodi Kirjataivas
Sunnuntai 20.9.
Klo 16.00
Keskustelun kieli: suomi
Vapaa pääsy!

Miten elokuvista puhutaan ja kirjoitetaan Suomessa? Ketkä pääsevät ääneen ja miten se vaikuttaa meidän käsitykseemme elokuvista? R&A ja Kritikbyrån järjestävät paneelikeskustelun representaatiosta elokuvakritiikkikentällä ja kritiikin mahdollisuuksista muovata keskustelua elokuvista. Keskusteluun osallistuvat ohjaaja Hamy Ramezan, elokuvakriitikko Silja Sahlgren-Fodstad sekä Ruskeat Tytät Median toimistuspäällikkö Ervin Latimer. Keskustelua moderoi vapaa kirjoittaja Arda Yildirim.

Kritikbyrån on kolmevuotinen projekti suunnattu freelance-kriitikoille, jonka rahoittaa Svenska kulturfonden. Projektin tavoitteena on tuplata freelance-kriitikoiden palkat, sekä lisätä ymmärrystä ja tietoa kritiikistä.

Puhujat:
Silja Sahlgren-Fodstad on Svenska Ylen elokuvakriitikko. Hänen mielestään on tärkeää ottaa valtavirtaelokuvat vakavasti, koska ne sekä heijastavat että muokkaavat aikaansa.
Hamy Ramezan on iranilais-suomalainen ohjaaja ja käsikirjoittaja. Ramezan on tehnyt menestyneitä ja kansainvälisesti palkittuja lyhytelokuvia, kuten Viikko ennen Vappua, Paratiisin avaimet ja Listen.
Erwin Latimer on kansainvälistä uraa tehnyt vaatesuunnittelija Helsingistä. Tällä hetkellä Ruskeat Tytöt Median toimituspäällikkönä työskentelevä suunnittelija on myös vapaa kirjoittaja ja queer-taiteilija.

Moderaattori:
Arda Yildirim on vapaa kirjoittaja, toimittaja ja kriitikko

Yhteistyössä