Bio Rex Festivaalikeskus
Lauantai 18.9.
klo 16:30
Keskustelun kieli: suomi

Vapaa pääsy!

Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa esittää yhteistyössä Helsinki Design Weekin kanssa Leena Kilpeläisen dokumenttielokuvan Maija IsolaElokuvanäytös järjestetään lauantaina 18.9. elokuvateatteri Maximissa klo 14:15. Liput elokuvanäytökseen täältä.

Näytöksen jälkeen klo 16:30 järjestetään keskustelutilaisuus, jonka aiheena on legendaarisen tekstiilisuunnittelija Maija Isolan työ ja sen merkitys suomalaiselle designille. Vieraana tilaisuudessa ovat elokuvan ohjaaja Leena Kilpeläinen, suunnittelija Maija Louekari sekä Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Laura Isoniemi.

Keskustelua moderoi Helsinki Design Weekin Anni Korkman.

PANELISTIT:

Leena-Stiina Kilpeläinen on valmistunut Moskovan Elokuvakoulusta elokuvauksen tiedekunnasta 2002. Hän on toiminut ohjaajana, elokuvaajana ja käsikirjoittajana. Suurin osa hänen töistään on kuvattu Venäjällä, kuten “Suuren karhun lapset” Saha-Jakutiassa 1993, “Reunalla” Tulan alueella 2002, sekä “Sokurovin ääni” Pietarissa 2013. Valokuvaajana hän on pitänyt yksityisiä näyttelyjä, sekä osallistunut yhteisiin näyttelyihin.

Laura Isoniemi on tietokirjailija, taidepedagogi, freelance-suunnittelija sekä kouluttaja kotimaassa ja ulkomailla. Vuonna 2017 hän toimi Echoes – 100 Years of Finnish Design and Architecture näyttelyidean luojana, näyttelyn tuottajana ja oli yksi kuraattoreista. Hänen viimeisin toimeksiantonsa on Aalto Arts Booksille kirjoitettu Kuviollinen mieli – pintasuunnittelun luovia menetelmiä -oppikirja.

Maija Louekari on suomalainen printtisuunnittelija ja kuvittaja. Hän opiskeli sisustusarkkitehtuuria ja kalustemuotoilua Aalto-yliopistossa ja on suunnitellut Marimekolle kuoseja kodin sisustukseen, vaatteisiin ja asusteisiin vuodesta 2003. Hänen töitään on nähty myös Marimekon yhteistyömallistoissa, mm. Uniqlon ja Adidaksen kanssa. Louekari työskentelee käsin piirtäen, paperia leikaten sekä maalaten. Niin työssään kuin yksityiselämässäänkin, Louekari luottaa intuitioon ja rakkauteen.

Yhteistyössä