R&A TALKS: Pelastetaan maailmaIlmainen

Bio Rex Festivaalikeskus
Maanantai 23.9.
Klo 17:00
Keskustelun kieli: suomi

Festivaaliohjelmiston Pelastetaan maailma -teemasarjaan liittyvä keskustelu pureutuu ilmastokriisiin. Pohdimme yksityisen kokemuksen ja poliittisen kohtaamista. Ihminen ei voi olla kaiken mitta, mutta jättää jälkensä. Kysymme, miten keskustelua ilmastonmuutoksesta voitaisiin viedä yksilötasolta kohti poliittista vaikuttamista ja isompaa mittakaavaa? Minkälaista kulttuurista muutosta tarvitaan, jotta pääsemme puheista toimiin? Minkä täytyy muuttua mielissämme, jotta yhteiskunta voi siirtyä hiilineutraaliin suuntaan? Mikä rooli taiteella on tässä kaikessa?

Anthropocene: The Human Epoch -elokuvaan sekä AV-arkin Practical Ecologies -lyhytelokuvanäytökseen johdattelevassa paneelissa keskustelevat Yliopisto-lehden toimittaja Mikko Pelttari, Greenpeacen maajohtaja Sini Harkki, Wauhaus-kollektiivin esitystaiteilija-lavastaja Samuli Laine sekä elokuvantekijä ja taiteilija Maija Blåfield. Keskustelua moderoi Yle Puheen aamujen toimittaja Anna Cadia.

Tuore ympäristödokumentti Anthropocene: The Human Epoch hahmottelee ihmiskunnan ympäristöönsä jättämien peruuttamattomien jälkien mittakaavaa ja vuorovaikutussuhteita eri puolilla maailmaa. AV-arkin näytös Practical Ecologies hahmottelee erilaisia asentoja ilmastonmuutokseen ja ekologisiin kysymyksiin, ja pohtii muun muassa ihmisen ja hänen ympäristönsä suhdetta.

Tapahtuma Facebookissa. 

Yhteistyössä