Naisen tahtoIlmainen

Bio Rex
Torstai 28.3.2019 klo 12.30–16.00
Tauko klo 14.00–14.30

WIFT Finland, WIFT Nordic ja Season Film Festival järjestävät jo kuudetta kertaa perinteeksi muodostuneen seminaarin ajankohtaisista keskustelunaiheista suomalaisessa elokuvakulttuurissa. Tämän vuoden seminaarin aiheina ovat naisen seksuaalinen voima ja seksuaalinen tahto elokuva- ja televisiokerronnassa.

Keskustelussa kohdennetaan katse naisen tahtoon niin käsikirjoituksissa, henkilöhahmojen representaatioissa kuin aiheeseen liittyvässä feministisessä tutkimuksessa. Näillä aihevalinnoilla järjestäjät haluavat edistää feminististä keskustelua sukupuolten välisestä tasa-arvosta sekä laajentaa keskustelua naisen seksuaalisuuden ilmenemismuodoista elokuva- ja televisiokerronnassa #metoo-keskustelun hengessä.

Keskustelijoiksi on kutsuttu näyttelijä Asta Sveholm, käsikirjoittaja-ohjaaja Annika Grof, kirjailija-käsikirjoittaja Katja Kallio, ohjaaja Saara Cantell sekä erityisasiantuntija Marjo Kovanen. Tilaisuuden vetää toimittaja, tuottaja Elina Vitkala.

Tapahtumaa tukevat Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat Sunklo ry, Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry ja Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry. Tapahtumaa rahoittavat Svenska Kulturfonden ja Pohjoismainen kulttuuripiste.

Seminaariin on vapaa pääsy. Seminaari on suomenkielinen. Tilaisuutta on myös mahdollista seurata WIFT Finlandin YouTube-kanavalla.

Lisätiedot: wift.fi

Yhteistyössä