Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry ei tänä vuonna järjestä suosittua kevättapahtumaansa Season Film Festivalia. Tapahtuma luo nahkaansa ja palaa uudistuneena keväällä 2023. Hyvää kannattaa odottaa!

Pääkaupunkiseudun elokuvakartan keväisenä piristäjänä tunnetun Season Film Festivalin kantaäiti on vuonna 2002 perustettu Nainen vai artisokka – Women’s Film Festival. Vuonna 2013 festivaali vaihtoi nimekseen Season Film Festival ja ohjelmisto laajeni laatuelokuvien ennakkonäytöksiin ja vaille Suomen levitystä jääneisiin kansainvälisen elokuvan keväisiin helmiin. Ohjelmiston ytimessä säilyivät edelleen naistekijät ja sukupuolirooleja kyseenalaistavat teokset. Vuosien 2020 ja 2021 Season Film Festivalit jäivät pahasti koronapandemian ja siitä johtuvien yleisötilaisuusrajoitusten jalkoihin.

”Nyt on jälleen aika uudistaa rakasta kevättapahtumaamme ajatuksella ja ajan kanssa, perinteitä hylkäämättä. Yhdistyksessämme on muutenkin käynnissä kattava toiminnan strategiatyö ja Season Film Festivalin kehittäminen on myös osa tätä. Paljon kiinnostavaa on luvassa! Odotamme innolla, että pääsemme jakamaan kaiken yleisömme kanssa”, kertoo HIFF – Rakkautta & Anarkiaa ry:n toiminnanjohtaja Anna Möttölä.

Vaikka Season Film Festival pitää taukoa, yhdistys tarjoaa keväällä mielenkiintoista ja polttavan ajankohtaista elokuvaohjelmaa. Lauantaina 2.4. järjestetään valtakunnallinen Apua elokuvalla -varainkeruutapahtuma Ukrainan avuksi. Päätapahtumassa Helsingin Lasipalatsin Bio Rexissä on ohjelmassa kaksi elokuvanäytöstä: ukrainalaisohjaaja Maryna Er Gorbachin tuore elokuva KLONDIKE (2022) sekä koko perheelle suunnattu suomalaisten lyhytanimaatioiden näytös. Tapahtumaan on liittynyt elokuvatoimijoita ympäri Suomen ja näytöksiä järjestetään yli kymmenessä kaupungissa. Kaikki lipputulot lahjoitetaan kokonaisuudessaan Suomen Punaisen Ristin ja Unicefin työhön Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi.

Yhdistyksen päätapahtuma, Suomen suurin ja monipuolisin elokuvafestivaali Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 15.-25.9.2022 jo 35. kerran. Ensimmäisiä ohjelmistopaljastuksia festivaalilta kuullaan alkukesästä. Suomalaisen elokuva-alan johtava ammattilaistapahtuma Finnish Film Affair järjestetään festivaalin yhteydessä jo 11. kerran 21.-23.9.2022. Vuoden 2021-2022 Rakkautta & Anarkiaa Kiertue puolestaan kiertää maata huhtikuun loppuun saakka.

Kuva: Anton Svantesson-Helkiö