Maaliskuun lopussa elokuvatarjonnan räjäyttävä Season Film Festival tarjoilee herkullisen kattauksen säväyttäviä ja korkealaatuisia uutuuksia Rakkautta & Anarkiaa -maustein. Festivaali tuo Helsingin valkokankaille odotetuimpia uutuuksia, kuten HARRIET, WAVES ja MISS FISHER & THE CRYPT OF TEARS.

Season Film Festivalin polttopisteessä ovat naistarinat ja afrikkalaisamerikkalainen kokemus. Kaksi avainteemaa yhdistyvät elokuvassa HARRIET, joka tuo vapaustaistelija Harriet Tubmanin tarinan vihdoin valkokankaalle. 1800-luvulla elänyt Tubman pakeni orjuudesta ja auttoi sen jälkeen muita orjia pakoon Underground Railroad -verkoston avulla. Pääosaa esittävä Cynthia Erivo peräti kaksi Oscar-ehdokkuutta.

Viime vuoden jenkki-indie-elokuvien terävintä kärkeä edustava WAVES kertoo väkevän visuaalisen ja pakahduttavan tarinan mustan amerikkalaisperheen syöksykierteestä. Jenkki-indien nousevan kyvyn Trey Edward Shultsin (It Comes at Night, 2017) uutuus on saanut osakseen ylistystä myös soundtrackistään, jolla esiintyvät muiden muassa Frank Ocean, Tame Impala ja Kanye West.

Ällistyttävä naisnäyttelijöiden ensemble tekee selvää jälkeä ennakkoluuloista indiehitissä SUPPORT THE GIRLS, jossa periamerikkalainen koko perheen tissibaari joutuu vaikeaan tilanteeseen, kun iso kansallinen breastaurant-ketju laajentaa toimintansa alueelle. Elokuvan pääosassa loistaa roolistaan moninkertaisesti palkittu Regina Hall (mm. Girls Trip, 2017, The Hate U Give, 2018).

Jenkki-indien toista laitaa kulkeva tekijäpari Jocelyn DeBoer ja Dawn Lubbe esittäytyy Season-yleisölle räävittömällä nykypäivän satiirilla GREENER GRASS. Kulttiklassikko John Watersin elokuvat mieleen tuovassa kitsch-komediassa pastellinvärisen asuinalueen lähiöäitien kestohymyt alkavat väristä, kun pinnan alla kytevä turhautuminen alkaa purkautua.

Erikoisherkkuna Season esittää odotetun australialaisen seikkailuelokuvan MISS FISHER & THE CRYPT OF TEARS, jossa Suomessakin huippusuositusta tv-sarjasta Neiti Fisherin etsivätoimisto (2012–2015) tuttu 1920-luvun kansainvälinen seikkailija ratkoo mysteerejä maailman eri kolkissa.

Kahdeksas Season Film Festival saapuu Bio Rexiin, Maximiin ja Orioniin 26.–29. maaliskuuta. Festivaalin koko ohjelmisto julkistetaan 10. maaliskuuta, jolloin myös näytösten lipunmyynti käynnistyy.