Ohjaaja-käsikirjoittaja Greta Gerwigin odotettu uusi sovitus Louisa May Alcottin rakastetusta klassikkoteoksesta PIKKU NAISIA kerää maailmalla ylistäviä arvioita ja palkintoehdokkuuksia. Season Film Festival ja KAVI esittävät odotetun elokuvan ennakkoon Kino Reginassa 24.1. viikkoa ennen sen Suomen teatteriensi-iltaa.

Tyttökirjojen suuri klassikko, yhdysvaltalaiskirjailija Louisa May Alcottin PIKKU NAISIA (Little Women) julkaistiin alun perin kahdessa osassa vuosina 1868-1869. Uusi-englantilaiset Marchin sisarukset – kirjailijaksi aikova kapinallinen Jo, lempeä Meg, ylellisyyksistä haaveileva Amy ja ujo Beth – ovat monelle lukijalle kuin sydänystäviä. Yhdysvaltain sisällissodan aikaan sijoittuva kasvutarina on filmattu useampaan kertaan. Tunnetuimpia versioita ovat George Cukorin elokuva vuodelta 1933, tähtenään Katharine Hepburn Jona, vuoden 1949 Technicolor-elokuva, jossa sisaruksia näyttelevät June Allyson, Elizabeth Taylor, Janet Leigh ja Margaret O’Brien sekä Gillian Armstrongin feministinen tulkinta vuodelta 1994, pääosissa Winona Ryder, Trini Alvarado, Kirsten Dunst ja Claire Danes.

Nyt kasvutarinaan tarttuu uuden sukupolven elokuvantekijä Greta Gerwig. The New York Timesin haastattelussa lokakuussa hän kertoi tutkineensa PIKKU NAISIA ja Alcottin elämää, kunnes löysi romaanin pinnan alla piilevät tunteet ja tasot.

Myös näyttelijänä ja käsikirjoittajana (mm. Frances Ha, 2012) tunnettu Gerwig löi ohjaajana läpi teinitytön kasvusta kertovalla hurmaavalla draamakomedialla LADY BIRD (2017), josta hän sai myös Oscar-ehdokkuuden. Elokuvan nimiosaa näytteli loistava nuori irlantilaisnäyttelijä Saoirse Ronan, joka sittemmin oli lähes itsestään selvä valinta Jon osaan Gerwigin PIKKU NAISISSA. Muita Marchin sisaruksia näyttelevät Emma Watson (Meg), Florence Pugh (Amy) ja Eliza Scanlen (Beth). Perheen päänä Marmeena nähdään Laura Dern ja kipakkana Marchin tätinä Meryl Streep. Miesrooleissa tukea antavat Timothée Chalamet Lauriena, James Norton John Brookena ja Louis Garrel professori Bhaerina.

Näytös päättää Kansallisen audiovisuaalisen instituutin syyskauden Pikku naisia – tyttökirjat valkokankaalla -esityssarjan ja ennakoi 26.-29.3.2020 järjestettävää Season Film Festivalia. PIKKU NAISIA saapuu elokuvateattereihin kautta maan 31.1.2020 SF Studiosin levittämänä.

PIKKU NAISIA (2019)
Kino Regina, Oodi pe 24.1.2020 klo 16

Näytöksen alussa on 30 minuutin paneelikeskustelu rakastettujen kirjojen elokuvasovituksista ja sukupolvia ylittävästä tarinasta, moderaattorina Season Film Festivalia järjestävän HIFF – Rakkautta & Anarkiaa ry:n toiminnanjohtaja Anna Möttölä. Elokuva alkaa klo 16.30.

Elokuvan kesto 135 min.
Tekstitys: suomi ja ruotsi.
Ikäraja: S.

Liput 10 € / 9 € KAVIn klubikortilla.
Liput tulevat myyntiin 19.12. Kino Reginan verkkosivuilla ja lippukassalla.