Seitsemättä kertaa järjestetyllä Season Film Festivalilla myytiin ennätysmäärä lippuja. Sunnuntaina 31.3. päättynyt elokuvafestivaali keräsi näytöksiin ja oheistapahtumiin yhteensä yli 5 100 kävijää. Monipuolisen festivaaliohjelmiston katsotuin elokuva oli Natalie Portmanin tähdittämä VOX LUX.

Season Film Festival (28.–31.3.) houkutteli festivaalille innokkaan yleisön. HIFF – Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin sisartapahtumaan myytiin enemmän lippuja kuin koskaan ennen. Korjaamo Kino Bio Rexin sekä Finnkino Maximin ja Kinopalatsin elokuvanäytökset ja oheistapahtumat keräsivät yhteensä noin 4 800 kävijää. Lisäksi yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) kanssa järjestetyissä Pulpettikino-näytöksissä Kino Reginassa kävi yhteensä yli 300 lasta ja nuorta.

Festivaalilla esitettiin 19 pitkää elokuvaa ja viisi lyhytelokuvaa yhteensä 41 näytöksessä, joista joka viides oli loppuunmyyty. Erityisesti jenkki-indiet kiinnostivat yleisöä. Festivaalin suosituimpia elokuvia olivat kuumeisesti Suomeen odotettu pop-eepos VOX LUX, kieroille kierroksille yltyvä dokumenttielokuva THREE IDENTICAL STRANGERS sekä Melissa McCarthyn ja Richard E. Grantin tähdittämä kolmen Oscarin ehdokas CAN YOU EVER FORGIVE ME?. Myös Asghar Farhadin ohjaama avajaiselokuva KAIKKI TIETÄVÄT ja suurisydäminen nuorisokuvaus EIGHTH GRADE nousivat katsotuimpien elokuvien joukkoon. Lisäksi uudet suomalaiset lyhytelokuvat vetivät salien täydeltä kiinnostunutta yleisöä.

All Female Panel -koomikkoryhmä toi loppuunmyytyyn DEATH BECOMES HER -erikoisnäytökseen lisämausteen hillittömällä live-kommenttiraidalla. Festivaalin ohessa WIFT Finland ry:n ja WIFT Nordicin kanssa yhteistyössä järjestetty Naisen tahto -seminaari keräsi innostunutta yleisöä. Seminaari on katsottavissa WIFT Finlandin YouTube-kanavalla.

”Kaikenikäinen yleisö on löytänyt festivaalin ja katsonut ennakkoluulottomasti elokuvia”, iloitsee ohjelmistokoordinaattori Outi Rehn. ”Korkeatasoinen elokuvaohjelmisto ja lämmin festivaalitunnelma ovat saaneet kiitosta, ja festivaali tavoitti monimuotoisesti uutta yleisöä.”

Kävijäkyselymme on nyt auki, kaikenlainen palaute on tervetullutta!

Season Film Festival kiittää yleisöä, yhteistyökumppaneita ja elokuvantekijöitä menestyksekkäästä festivaalista. Erityiskiitos korvaamattomille vapaaehtoisillemme! Season palaa valkokankaille keväällä 2020.