Season Film Festival (28.–31.3.2019) esittelee neljän festivaalipäivän aikana kevätkauden kiinnostavimmat arthouse-elokuvat ja odotetuimmat ennakot. Monipuolisessa ohjelmistossa nähdään tähtiloistetta, kulttielokuvia ja festivaaliyleisön rakastamien ohjaajien uutuuksia. Festivaalin avaa Asghar Farhadin Kaikki tietävät. Season Film Festival esittää yhteensä 19 pitkää elokuvaa ja viisi lyhytelokuvaa 41 näytöksessä. Lipunmyynti käynnistyy 14.3.

Festivaalihumun avaa Oscar-palkitun Asghar Farhadin (The Salesman, Nader ja Simin: Ero) uutuus KAIKKI TIETÄVÄT. Espanjalaiset hääjuhlat saavat odottamattoman käänteen, kun menneisyyden salaisuudet nousevat päivänvaloon. Psykologisen trillerin pääosissa loistavat Penélope Cruz ja Javier Bardem.

Season Film Festival esittää jälleen kevään odotetuimmat ennakot. Festivaalisuosikki Jafar Panahin (Taxi Teheran) vaikuttava KOLME NAISTA kuljettaa katsojan iranilaiseen vuoristokylään. Cannesin elokuvajuhlilla parhaasta käsikirjoituksesta palkittu draama tarkastelee lempeästi perinteitä, sukupuolirooleja ja ihmisyyttä.

Palkitun Jacques Audiardin SISTERSIN VELJEKSET panee lännenelokuvan genren uuteen uskoon. Villin lännen pahamaineisia palkkatappajia, Sistersin veljeksiä (John C. Reilly ja Joaquin Phoenix) yhdistää veri, väkivalta ­– ­ja rakkaus. Veljesten jahtia mutkistaa kohtaaminen salaperäisen John Morrisin (Jake Gyllenhaal) kanssa. Modernia western-teemaa edustaa myös Robert Pattinsonin ja Mia Wasikowskan tähdittämä DAMSEL, joka yhdistää onnistuneesti klassisen lännenkuvaston polttavan ajankohtaiseen keskusteluun sukupuolten välisistä suhteista.

Jenkki-indien uutuudet

Kuumeisesti odotettu vinksahtanut pop-eepos VOX LUX saa Suomen ensi-iltansa Season Film Festivalilla. Brady Corbetin ohjaaman elokuvan tähti on Oscar-voittaja Natalie Portman, laulut puolestaan popdiiva Sian käsialaa. Vuoden kuumimpiin elokuvatapauksiin lukeutuu myös jenkki-indie BLINDSPOTTING, joka seuraa elämänmakuisia henkilöhahmoja ja yhteiskunnallisten jännitteiden kiristymistä Oaklandin kaduilla. Elokuvan näyttävä visuaalinen toteutus, nokkela dialogi ja iskevät räppiriimit vertautuvat Spike Lee -klassikoihin.

Festivaalilla nähdään legendaarisen Robert Redfordin jäähyväiselokuva THE OLD MAN & THE GUN, joka riemastuttaa veijarimaisella charmillaan. Teinitytön kiusallisen aito kasvutarina EIGHTH GRADE puolestaan tarjoaa lämpöä, humaaniutta ja huumoria. Sundancen elokuvajuhlilla palkittu dokumenttielokuva THREE IDENTICAL STRANGERS todistaa, että totuus on tarua ihmeellisempää. Tarina toisilleen täysin tuntemattomien kolmosten jälleennäkemisestä vetää katsojalta maton alta.

Naistarinoita läheltä ja kaukaa

Maggie Gyllenhaal tekee ilmiömäisen roolisuorituksen Sara Colangelon ohjaamassa ja käsikirjoittamassa elokuvassa THE KINDERGARTEN TEACHER, jossa lastentarhanopettaja uskoo pakkomielteisesti viisivuotiaan oppilaansa olevan runouden lapsinero.

Ranskalaisen elokuvan alkuvuoden yllätyshitti INVISIBLES kuvaa asunnottomien naisten päiväkeskuksen arkea. Hauska ja voimaannuttava tarina on tammikuun ensi-iltansa jälkeen kerännyt kotimaassaan jo yli miljoona katsojaa.

Arantxa Echevarrían radikaali lesborakkaustarina CARMEN & LOLA keskittyy Espanjan romaniyhteisöön, jossa homoseksuaalisuus on yksi suurimmista tabuista. 1700-luvun Eurooppaan sijoittuva THE ROYAL EXCHANGE tarjoaa aimon annoksen pukuloistoa, mutta näyttää myös prinsessasadun kääntöpuolen.

Jo perinteeksi muodostuneessa lyhytelokuvanäytöksessä miehet (Hannes Suominen ja Max Ovaska) ottavat mittaa somevideoilla ja meren rannalla makaavan, Laura Birnin esittämän naisen ruumis herää henkiin ja lähtee kostoretkelle. Uutta Suomesta – kotimaista lyhytelokuvaa -näytöksessä nähdään viisi kiinnostavaa teosta: 1,5 METRIÄ TILAA (ohj. Vilja Autiokyrö), HILJAA KUIN MURHAAJAT (ohj. Lauri-Matti Parppei), KAKSI RUUMISTA RANNALLA (ohj. Anna Paavilainen), MAALITAULU (ohj. Antti Heikki Pesonen) ja SUPER COMFORT (ohj. Kirsikka Saari).

Erikoisnäytöksiä ja seminaareja

Season Film Festival esittää kulttiasemaan nousseen ysäriklassikon DEATH BECOMES HER (1992), jossa huippunäyttelijät Meryl Streep ja Goldie Hawn irroittelevat täysillä. All Female Panel -koomikkoryhmä tuo erikoisnäytökseen lisämausteensa hillittömällä live-kommenttiraidalla.

Festivaalin ohessa torstaina 28.3. pidetään Naisen tahto -seminaari, jonka järjestävät WIFT Finland ry ja WIFT Nordic yhdessä Season Film Festivalin kanssa. Keskustelun aiheena on naisten seksuaalisuus ja seksuaalisen halun esittäminen elokuvassa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.