Season Film Festival saapuu Bio Rexiin ja Maximiin 28.–31.3.2019. Seitsemännen kerran järjestettävä festivaali tuo Helsinkiin monipuolisen kattauksen uutta säväyttävää ja korkealaatuista elokuvaa Rakkautta & Anarkiaa -maustein. Tämän vuoden festivaalin ohjelmistossa nähdään muun muassa Oscar-ehdokaselokuvia ja jenkki-indien odotetuimpia uutuuksia.

Season Film Festivalin tähtiä ovat naiset. Festivaalilla nähdään jenkki-indien suurlupauksen Marielle Hellerin (The Diary of a Teenage Girl, R&A 2015) odotettu uutuus CAN YOU EVER FORGIVE ME?, jossa Melissa McCarthy tekee elämänsä roolin. Kriitikoiden ylistämä tositarina kertoo kirjailija Lee Israelista, joka alkaa väärentää edesmenneiden kuuluisuuksien kirjeitä. Kolme Oscar-ehdokkuutta saanut draamakomedia kilpailee maanantain 25.2. vastaisena yönä parhaan naispääosan, miessivuosan (Richard E. Grant) ja sovitetun käsikirjoituksen palkinnoista.

Helsingissä hiljattain vieraillut Rosamund Pike tekee huikean roolisuorituksen sotajournalisti Marie Colvinina ohjaaja Matthew Heinemanin elokuvassa A PRIVATE WAR. Tositapahtumiin perustuva draama kuvaa uraauurtavan amerikkalaistoimittajan työtä maailman vaarallisimmissa paikoissa. Pike sai työstään Golden Globe -ehdokkuuden.

Festivaalihitti MAIDEN vie katsojan uskomattomalle maailmanympärysmatkalle lasikattoja rikkoneen all-female-venekunnan kanssa. Dokumenttielokuvassa esiintyy suomalaispurjehtija Mikaela von Koskull, yksi legendaarisen Maiden-veneen naisista.

Näyttelijänä parhaiten tunnetun Paul Danon (There Will Be Blood, 2007) esikoisohjaus WILDLIFE on henkeäsalpaavan kaunis ja hienovarainen kuvaus kriisiytyvästä avioliitosta. 1960-luvulle Montanan pikkukaupunkiin sijoittuvan draaman pääosissa loistavat Carey Mulligan ja Jake Gyllenhaal. Dano on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä elokuvantekijä ja näyttelijä Zoe Kazanin (Ruby Sparks, 2012) kanssa.

Islantilaisen elokuvan kärkinimiin lukeutuvan Benedikt Erlingssonin musta komedia WOMAN AT WAR voitti viime vuonna arvostetun Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon. Season Film Festivalilla nähtävä elokuva esitetään myös ennakkonäytöksenä Korjaamo Kino Bio Rexissä pe 1.3. osana Rakkautta & Anarkiaa @ Bio Rex -esityssarjaa.

Season Film Festivalin ohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan torstaina 7.3. Lipunmyynti alkaa torstaina 14.3.